A Windows vista miért annyira rossz, hogy nem nagyon látom számítógépeken?
ki javították már (sp2 vagy ilyesmi)?
jobb mint az XP?
mi VOLT vele a probléma?
Akkor nálad valami gond van.
Nálam az üres rendszer miután teljesen felbootolt, a cpu métert betöltötte
1,29GB RAM-ot fogyaszt.
Windows 7 pro 64bit.
ujuj, sőt, ha megy a vírusirtó, tűzfal, virtuális asztal, króm, zenelejátszó, akkor is csak:
#17 igen bent van a vistaban is
Köszi a válaszokat
superfetch az a programok betöltését gyorsítja. Xp -ben is benne volt a prefetcher szolgáltatás, annyi különbséggel, hogy nem priorizálta a memóriába írandó programokat.
Lényegében ez is a merevlemezen tárolódik fájlban (prefetcher mappa).
Hatékonyságát illetően vélemények különböznek. Xp-n nem tapasztaltam látványos gyorsulást, sőt egy idő után csak lassította a programok betöltését és sok helyet is foglalt. Ez is kinek mi esete.
Beállítható, hogy csak boot időben gyorsítson csak programokat, vagy mindkettő, illetve kikapcsolva. Superperfetch memóriakezelést is végez (érték 5). Mint írtam, hogy egy oprendszer különböző gépeken , különbözőképpen teljesít, főleg hogy a vistá-t úgy tervezték hogy kivették belőle a régebbi hardverfunkciók támogatását. A kérdező konfigján múlik, ami gyenge. Ez feltételezhető, ha 2014 -ben vista-t akar az ember feltenni. Ha gyenge a gép akkor lehet jobb, ha marad az XP-nél, mennyiben a pl.videokártya nem támogatja az aero-t. Szerintem a butított vista-t (home basic -et) sem érdemesebb feltenni mint az xp-t, de ezt mindenki döntse el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!