Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A Windows vista miért annyira...

A Windows vista miért annyira rossz, hogy nem nagyon látom számítógépeken?

Figyelt kérdés

ki javították már (sp2 vagy ilyesmi)?

jobb mint az XP?

mi VOLT vele a probléma?

2014. jan. 30. 12:43
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
97%

A Vista nem volt rossz, nem volt tulajdonképpen semmi baja, több mint egy évig használtam. Alig különbözik valamiben a 7-től. Igazság szerint sokkal jobb operációs rendszer volt, mint az XP a maga megjelenése után.

Mindössze az volt vele a baj, hogy 2007-ben, amikor megjelent, még nem volt általános, hogy egy PC-ben 4GB RAM legyen, a Vista pedig úgy érezte magát jól.

A 7 két és fél évvel később jött, annyi optimalizációval, ami egy service packba simán belefért volna. Kicsit jobb memóriakezelés, kicsit gyorsabb, stb.

Emellett a Vista egy gyökeresen új rendszer volt, emiatt az azt megelőző XP-vel voltak gondjai a kompatibilitással. A 7 viszont Vista kernelre épült, ezért sokkal kisebb volt ez a probléma. Két és fél év alatt megoldották ezeket a gondokat, így a 7-nél már gördülékenyebb volt az átállás, a PC-k is erősödtek, 2009-ben már nem volt szokatlan a 4GB RAM.

Persze akkorra már a Vistát sem sújtották ezek a gondok, de a név, úgy ahogy most a Windows 8 esetében is, már nem csengett jól, így marketing szempontból egyszerű frissítés helyett új rendszer mellett döntöttek.

2014. jan. 30. 13:02
 2/26 csacsi2 ***** válasza:
30%

Röviden az hogy nagyon bugos.Xp stabilabb rendszer.

akkoriban 2 szálon indult el a fejlesztés. A vindows 7 és Vista. Az utóbbit folytatták.2006-ban befejezték a fejlesztését a vistá-nak.2009-ben jött ki az sp2 hozzá.régebbi alaplapok hardverfunkcióit nem támogatja.

Azért vannak akik megelégedéssel használják, de a Windows 7 -től messze van és az xp-nél nem stabilabb.

Gondolom lesznek majd eltérő vistás válaszok, neked kell leszűrni a konzekvenciát!

2014. jan. 30. 13:03
 3/26 anonim ***** válasza:
73%
Csacsi jó nagy csacsiságokat ír, de hát a név kötelez ugyebár...
2014. jan. 30. 13:05
 4/26 anonim ***** válasza:

Vista nem volt bugos! Sokaig hasznaltam en is.

Amit az elso valaszolo irt az tukrozi a valosagot.

2014. jan. 30. 13:07
 5/26 csacsi2 ***** válasza:
#3 ezt elmagyarázhatnád hamár a kérdésre nem tudsz válaszolni!
2014. jan. 30. 13:08
 6/26 anonim ***** válasza:
Mit magyarázzak? Az első pontosan leírta a lényeget.
2014. jan. 30. 13:10
 7/26 anonim ***** válasza:
bugod winows....óójaj. hát persze, kiad egy világvállalat bugos rendszert. hogyne.
2014. jan. 30. 13:17
 8/26 csacsi2 ***** válasza:

elsősorban a bug-on a t gyenge a védelmi mechanizmus-ára gondolok amit sokan támadtak, és mint írtam az (akkoriban)gyengébb gépeken igen is sok hibája volt, pl a memória túlcsordulás. senki ne a mostani fejlett gépre telepített oprendszerből induljon ki. mint leírtam kivették belőle a régebbi alaplapőok hardvertámogatásának egyes funkcióit ill. a szoftverkompatibilitás. Egyet értek az elsővel, kb egyszerre írtuk.

Én legalább nem elfogultan írtam amit írtam! Oda is írtam hogy lesznek eltérő válaszok, pont abból kifolyólag amit írtam. Azért sok az írtam, mivel értelmezni is kellene amit leírtam és nem csak beszólogatni, kérdésre való válasz nélkül!egyáltalán nem mondtam, hogy rossz oprendszer VOLT.

2014. jan. 30. 13:18
 9/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat

4 GB RAM kell a vistának?

akkor egy 1.5 GB RAMra nem is éri meg rá rakni?

és melyik verzió volt a jó (pl.: home premium)?

2014. jan. 30. 13:20
 10/26 anonim ***** válasza:

Nem, de oda a 7 sem jó. Nekem jelenleg a 7 is 2,46GB-ot eszik. Ebből kicsit több mint fél GB a böngésző, skype és steam kliens. A csupsz rendszer 1,9GB körül szokott állni.

Kevesebb RAM-on jobban összehúzza magát, de megérezni a sebességen.

2014. jan. 30. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!