Miért olyan ritka Magyarországon az alábbi 4 magos processzorok? Nem találni sehol. Az eszem megáll már 3 hete.
Nem hiszem, hogy bármelyikkel, de azokkal a típusokkal, amik azonos magra épülnek, azonos steppinggel és azonos fogyasztási keretbe tartoznak, azokkal jó eséllyel működik.
A Phenom X4 már elég régi széria és nem is volt túl népszerű, így olyanokat nehéz már lőni. A Phenom II procik viszont már sokkal elterjedtebbek, igaz itt csak a 805 és 810 modelleket említik, de például egy X4 940/945 is esélyes lehet (jó lenne, ha ez azért kipróbálható lenne vétel előtt, mert mégis csak az a tuti).
"Hahó válaszoljatok már"
Hahó, ez egy fórum, ahol nem illik követelőzni.
"Akkor amd fx"
Az nem, mivel az AMD AM3+ foglalatú.
"Hewlett-Packard HP Compaq dc5850 Microtower"
A leírás szerint AMD 780V chipkészlet van benne ami AMD AM2+ processzorokat támogat:
persze ez csak az északi híd, meg a foglalat - de ott van még a BIOS meg maga az alaplap - ezért kis szerencse is kell a megfelelő megtalálásához.
Lássuk csak...még egy kérdés.Nekem ne beszéljetek computer nyelven mert gőzöm sincs mit jelent,a milyen mag meg a milyen mit tudom én mi....nekem ez oltári magas.Egyszerű kérdésem a következő lenne, ha már annyira megcáfoltátok azt 100%-osan hogy nem csak ez a négy fajta 4 magos proci jó csak a gépembe, akkor ezeken kívül, mik azok a modellek amik jók még bele, de 100%-os tippet kérek, ha már annyira vágjátok.
Mert hogy cseppet sem motiváló a célzásotok arra hogy milyenek jók bele az holtbiztos.
Tehát akkor kérdezem én... AM2-es foglalatú 4 magos processzor akármilyen jó bele? Ismétlem a biztonség kedvéért...tehát AM"-es 4 magos jó bele?
Ha nem tudjátok csak 50%-osan, akkor miért nem írjátok ide a kérdéshez hogy NEMTUDJUK és ezzel meg is van oldva, nem kellene össze vissza mindent, tudósként magyaráznotok,amikor közötök nincs ahhoz hogy egy Hewlett Packard alaplapba milyen Istenverte 4 magos processzor való.Mostmár aztán tényleg felment a pumpám, de csak azért mert már 1 hónapja kínlódok ezzel az egésszel.Miért nem írtátok akkor hogy nem tudjátok, Rövid,tömör,és egyértelmű válasz, a nemtudom és nem kellene feleslegesen koptatni a billentyűzetet, holmi 50%-os célzásokkal megközelítő rámutatásokkal.
Remélem ezután olyan ember is lesz,aki leírja azt is hogy milyen való az alaplapomba.Francért nem értek hozzá,esküszöm meg tanulok ezután minden pc-kkel kapcsolatos dolgokat hogy ne kelljen másra adnom, legalább is pont olyanokra nem akik 50%os válaszokat adnak.
Kedves kérdező, mielőtt írsz az oldalra számolj el háromig, mert visszatetsző, ha itt követelőzöl meg idegeskedsz. Arról nem is beszélve, hogy később higgadt fejjel magad is megbánhatod könnyen az indulatos kirohanásaid...az írás ráadásul meg is marad.
Mivel itt egy márkázott kész konfigurációról van szó, nehezebb válaszolni. Egy különállóan kapható alaplaphoz sokkal részletesebb leírásokat biztosít a gyártó és a kompatibilitási listánál is (jó esetben) maximumra törekednek. Az ilyen HP meg DELL stb gépeknél nem ritkán spécibb alaplapokkal dolgoznak, nem nagyon található pontos CPU támogatási lista, egyszóval nem is arra építik őket, hogy jól fejleszthető legyen. Az ilyen gépek megépítésénél leggyakrabban irodai szempontok érvényesülnek (persze esetleg szerver vagy munkaállomás kategóriákban más szempontok is előtérbe kerülnek).
Mivel ezek kötöttebb konfigurációk egy szabadon épített gépnél gyakran a tápellátás és a hűtés is ehhez van belőve, szóval komolyabb fejlesztésnél (már ha lehetséges) több mindent is cserélni kell. Garantálni nem tudunk semmit, max ha valakinek van gyakorlati tapasztalata pont ezzel a típussal. A chipset és a maximálisan megadott CPU típus alapján elképzelhető, hogy mondjuk egy C2 steppinges, 95W TDP-s Phenom II X4 945 proci működne az gépedben, de ez nem 100% biztos. Vannak olyan használt alkatrész eladók, akiknél lehetőség van a kipróbálásra (oda viszed a géped és ha működik benne a CPU, akkor megveszed).
Megnéztem a terméktámogatási oldalát a gépednek, de nem találtam konkrét CPU támogatási listát. A legfrissebb BIOS, ha minden igaz egy évvel ezelőtti. Látok rá esélyt, hogy azzal menne a fentebb említett CPU.
A legtöbb magamfajta PC kocka nem foglalkozik gyári építésű gépekkel, mert mi a szabadon épített (saját magunk által megválogatott és összerakott) gépekben hiszünk.
Elvileg van arra is esély, hogy idővel találsz egy Phenom II X4 810 procit, de nem lesz könnyű találni....ez biztos, 100%-os.
Volt 2 is, de elvitték előlem rohadjanak meg...
Én meg a saját kezetekkel összerakott pc-kkel kapcsolatosan annyit szeretnék mondani, igazatok van jobb ha össze rakatja vagy rakja az ember, de! :) Ha játékra akarja az ember szentelni a szabadidejét és arra megy hogy a legvagányabb,legújabb játékokat is vigye, akkor már konzolban kell gondolkodni.Testvéremnek PS4 van és igaz hogy 125000 forintért vette, de olyan játékokat lecsavar vele, amihez pc-t nézve egy félmillió forintos videókártyára lenne szükség, avagy még többre, és akkor a procit még nem is említettem meg a ramokat.
Tehát nekem ez az alap kis amd gép jó. 4 magot veretek bele meg 8 giga ramit meg egy 25.000 forintos videó kártyát és vígan játszom vele a játékok nagy részét, a többi nem érdekel.Nem fogok azért össze rakni pc-t hogy tuningolni tudjam a végtelenségig,mert orbitális nagy baromság, akkor inkább konzolt veszek. PS4-et.TEhát alapvetően nekem ez az amd elég lenne, de nem találok bele procit, vagy csak nagyon ritkán.Meg hát az E-Bay-en van, de mikor érne ide, lehet 1 hónap múlva, meg mi a garancia arra hogy nem vernek át...szal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!