Mennyire számít ritka állatnak a foltos szalamander Magyarországon?
Figyelt kérdés
2013. okt. 23. 18:05
1/8 anonim válasza:
Ha a foltos szalamandrára gondolsz ami sárga foltos az nem ritka.De nézd meg itt hogy melyik alfajra gondolsz:
2/8 anonim válasza:
Európa több országában védett, így Magyarországon is, eszmei értéke: 50 000 forint.
26 éves természetjáró létemre egyszer sem volt szerencsém vadon élő példányhoz, szóóóvaaal...
3/8 anonim válasza:
Azt tudtam hogy védett, de ezek szerint akkor nekem szerencsém van. Főleg a bükkben szoktam túrázni, és tavasszal, ősszel szinte mindig látok legalább egyet.
4/8 anonim válasza:
ha a salamadra salamandra (foltos szalamandra) fajra gondoltál, akkor szerencsés vagy. A Bükkben előfordulhat, mert a hegyvidéki nyirkosabb erdőket szereti.. De egyébként tényleg elég ritka
5/8 anonim válasza:
Őrá gondolok. Akkor szerencsés vagyok, de tény hogy nyáron alig látni őket (meg alig túrázok) , és valóban a nyirkos terülteken mozognak tavasszal és most ősszel is.
6/8 anonim válasza:
ez a műanyag egészen élethű :)
7/8 Platypus válasza:
Én már többször is láttam, fotóm is van róla. Kifejlett példányról és lárváról is. Valóban ritka, de nem ezért olyan nehéz látni. Csak párás időben mozog, estefelé vagy eső után, és főleg a mély, nyirkos patakmedreket szereti. Messziről kerüli a túrázáshoz kellemes időt és helyeket. De ha tudod merre keresd és mikor, akkor esélyed is van rá. Például életem első szalamandráját Királyréten láttam, ami egy népszerű kirándulóhely.
8/8 anonim válasza:
LoL én tavasszal voltam a bükkben osztálykiránduláson és naponta átlagosn (ha kerestük) akkor találtunk vagy 3 at
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!