Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha kicserélem az alaplapot a...

Ha kicserélem az alaplapot a gépben fog megváltozni?

Figyelt kérdés
Mindennek meg fog változni a paraméterei? Minden dologból más kellesz? pl: RAM, videókártya? És a processzor már rajta van az alaplapon? Az azzal együtt jár?

2014. jan. 20. 19:21
1 2
 1/16 csacsi2 ***** válasza:

Ha integrált alapot veszel az azt jelenti, hogy egyes eszközök már bele vannak építve, ha nem akkor az eszközök kompatibilitását kell nézni, hogy mit lehet beletenni.

Paraméterek nem változnak , ha nem cseréled ki az eszközöket (RAM,CPU,VGA...)

Az alaplap összefogja, "vezérli" az eszközöket.

[link]

2014. jan. 20. 19:25
 2/16 P.O.C. ***** válasza:
Semmi nem fog változni. Max ha fejlettebb chipsetűre cseréled elenyésző mértékbe megnő a teljesítmény és jobban lehet majd tunningolni. Vagy ha a lap felszereltsége más, több csatlakozó, jobb integrált VGA vagy hang, akkor ezek is pluszt jelentenek.
2014. jan. 20. 19:25
 3/16 A kérdező kommentje:
A VGA nem a videókártyá ból van?
2014. jan. 20. 19:31
 4/16 A kérdező kommentje:
Van olyan alaplap is amibe DDR3 RAM megy igaz? Mert nekem DDR2
2014. jan. 20. 19:33
 5/16 anonim ***** válasza:

Nem jár együtt.

Különböző "platformok" léteznek. (AMD: AM2,AM3,AM3+,FX; Intel LGA 775,1156,1155,1150,2011,1366)

Minden alaplapnak megvan, hogy milyen típusú processzorokat, RAM-okat tud kezelni. Ezeket a gyártók honlapjain lehet ellenőrizni.

A videokártyáknál általában nincs ilyen megkötés (hacsak nem nagyon régi kártyáról van szó,15+ évnél régebbi...).

Ha a régi gépeden akarsz kizárólag alaplapot cserélni, azzal semmi különösebb változást nem fogsz észlelni. Nem lesz gyorsabb a gép, vagy ilyesmi.

Ja, és ne te csináld! ;-)

2014. jan. 20. 19:33
 6/16 csacsi2 ***** válasza:

VGA maga a videokártya. CPU a processzor, a RAM pedig a Memória. Ha a VGA integrálva van az alaplapba akkor nem kell mellé másik. Ez a beszélgetés nagyon elnyúlhat mivel ahány eszköz annyi féle...

[link]

2014. jan. 20. 19:36
 7/16 A kérdező kommentje:

A videókártyám Nvidia Geefroce 9500 GT.

és a processzor Intel Celeron

De ha kicserélem (nem én cserélem hanem egy mester) ha kicseréltetem az alaplapot mivel lesz jobb? ha veszek egy jobbat mint a mostani az jó lesz? vagy valami baj lesz jó?

Nekem van egy probléme a gépben, és az hogy nem mennek az USB portok se elöl se hátul. Szerintetek alaplap miat nem megy? Én már egyszer elvittem a mesterhez és ott azt mondták hogy az alaplap a baj, valami probléma van ott.

Ne nézzetek hülyének, mert ezeket a dolgokoat nem nagyon értem

2014. jan. 20. 19:49
 8/16 A kérdező kommentje:
Hogy tartozik ide a VGA?
2014. jan. 20. 19:51
 9/16 A kérdező kommentje:

és hogyan lehet megtudni hogy nekem integrálva van-e?

nekem egész lent ott a videókártya ott van a VGA DVI és kész és még feljebb is van VGA ami oldalba fele áll

2014. jan. 20. 19:56
 10/16 P.O.C. ***** válasza:

Akkor az nem integrált VGA.

A hozzáértésed a gép belső hardvereihez egyenlő a nullával. Szerintem keress egy megbízható szakembert és bízd rá a fejlesztést és a szerelést, mert ha ennek saját kútfőből vágsz neki, akkor jelentős anyagi kár fog érni.

2014. jan. 20. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!