Szerintetek mennyit érhet a laptopom? Részletek lent.
Packard Bell EasyNote LS11HR-465HG laptopról van szó.
Processzor:
Intel Core i5-2430M (2.4Ghz - 3Ghz turbo, 2 mag 4 szál, L3 Cache 3Mb)
VGA: (Váltható grafikus rendszer, a hosszabb akku időtartamért)
1. Integrált Intel
2. AMD Radeon HD6650M:
mag órajel 600Mhz
memóriabusz: 128bit
memória órajel: 800Mhz
dedikált memória: 1Gb DDR3
DirectX 11, Shader 5.0, OpenGL 4.1
RAM: 4Gb 1066Mhz DDR3
17.3 colos kijelző, max felbontás 1600x900
+Eredeti előtelepített Windows 7 Home Premium 64 bit, amit ki is írtam a Packard Bell Recovery Management segítségével.
Áprilisban lesz 2 éves, azt hiszem 1 év garancia volt rá, de még a garancia levelet nem kerestem elő.
Mennyit érhet?
Probléma kezdete: "Packard Bell"
Ha adsz rá 3hó pénz visszafizetési garanciát, akkor 40 ért megveszem.
Mért böngészném? Szimplán csak 35 évnyi számítástechnikai műszerész tapasztalattal a hátam mögött (folyamatos egyetemi tanulás mellett, hogy a legújabb technológiákkal se legyen gondom) mondtam ezt az árat. És alapból illik tudni, hogy elektronikus eszközt vaterán, teszveszen, és egyéb aukciós oldalon nem nagyon szabad megvenni.
De egy ilyen gyenguska laptop (főleg úgy, hogy a Packard Bell név már kétségekbe ejti az embert) nem ér többet az általam leírt áraknál. Egy laptop "átlag" élete 2 év, utána illik lecserélni. A garancia már lejárt, így az ára jelentős mértékben csökken. A procija nem a legjobb, a váltható grafikus rendszer viszont nem rossz, de hosszú távon gazdaságtalan, ráadásul a windows 7-es rendszerű gépek vevői egyre kukacoskodóbbak. Az "eltolt" touchpad-os gépek pedig alapjában kevesebbet érnek, mert nagyon kevesen szeretik, és jobb kézzel igen kényelmetlen. De beleszámoltam azt is, hogy hátha bal kezed a vevőd, mert arra viszont kényelmes.
Nem a levegőbe beszélek elhiheted. Egy ilyen laptopért 20-40 ezernél többet nem kapsz, csak egy orbitális nagy baromtól.
"Packard Bell" ami miatt kétségbe ejt, hogy utcabeli srác 200 felet vett állítólag minőségi darabot.
Elsőnek rossz volt a SATA vezérlése, így folyton kifagyott, mert elveszítette a háttértárat.
Mikor vissza vitte kicserélték, és kapott egy másikat.
Ennek videóvezérlőjével volt gond, így azért fagyot le folyton.
Harmadik már 2 napig húzta mire kiderült hogy olyan szinten melegedi, hogy az már tűzveszélyes...
(CPU 100 fok fölé emelkedett, némi filmezés után).
Mivel korrekt volt az eladó, így azonos típus helyet ugyan abban az árban vállaszthatott egy másikat.
Egy Lenovo lett a választás, ami azóta is hibátlanul megy.
Tudom oltári nagy pech is kell, hogy 3 ugyan olyan hibás noteszt kifogjon valaki, de egyszerűen meg adta a véleményt róla.
Nem tudtam, hogy a PB ennyire "szar", nálam lekopogom, hibátlanul működik mióta megvan (Egy Toshiba, aztán egy Asus kudarc után). Nálam ez bevált.
Elnézést a feltételezésemért, én elhiszem hogy értetek hozzá, de a neten fellelhető laptopokhoz képest (más PB-khez képest is) ez a 40 akkor is vicc. Most akkor mindenki hülye?
Nem akarok offenzív lenni, de nézzétek meg miket adnak használtan 40 felett (meg alatta is).
Azért adnám el, mert asztalira váltottam, már nem olyan fontos a mobilitás, de inkább porosodjon itt. Még kapóra jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!