Kb. mennyit kérnek el egy windows 7 telepítésért, ha beviszem a gépem egy számítástechnikai szaküzletbe (pl. new wave)?
Az ár mindig relatív. És függhet a géptől is, amire telepíteni kell. (Minél régebbi és lassabb, annál tovább tart.)
Továbbá kiderülhetnek hardveres problémák, melyek növelhetik a költségeket.
FONTOS ! Amennyiben már korábban is volt rajta adat / rendszer, akkor annyira azért mégsem egyszerű egy telepítés, főleg, ha a régiről át szeretnénk menteni az új telepítésre az adatokat, beállításokat, programokat.
Régebbi géptípusoknál a driver-ek (meghajtók) letöltése sem egyszerű! Egy hibás, vagy régi változat felrakása, vagy ha egyáltalán nincsenek telepítve a szükséges meghajtó-programok, akkor az garantáltan lassítja a gép működését, esetenként "kékhalálhoz" vezethet.
Összefoglalva tehát elmondható, hogy bár van aki úgy gondja laikusként, hogy "beteszem a DVD-t és ingyen kész", valójában a legtöbb esetben érdemes a műveletet szakemberre bízni.
Ám előtte tegyünk fel sok kérdést, hogy kiderüljön, valóban ért-e hozzá?
(Ketté-partícionálás, legfrissebb drájverek, bios-frissítés...)
Tapasztalataim szerint egy 1000-3000 Forintos "szaki" nem foglalkozik javítással, mentéssel, finomhangolással!
Csak legyalul mindent és át se nézi a gépet.
(... hetente hallok így elveszett családi fotókról.)
Átlagban a maszek kisinformatikusok 5000-et szoktak kérni.
De egy precíz rendszer-áttelepítés tipp-topp beállítva biztonsági mentéssel, legfrissebb programokkal és drive-erekkel MINIMUM fél napi munka, amire így akár min. 10-20.000+Áfa munkadíj is teljesen reális egy üzletben, vagy egy profi informatikai mérnököt felkérve.
köszönöm a további válaszokat is :)
nekem a néhány dolgom, ami kell, az ráfért egy pendrivera, szóval le lehet "gyalulni" az egészet nyugodtan :)
programokat meg majd én leszedem :)
lehet holnap be is viszem, de az is lehet, hogy már csak jövőre, nem tudom milyen gyorsak, illetve mennyire vannak leterhelve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!