Nvidia vagy ATI? ha ati miért az? (VGA)
Gigabyte GTX 550 Ti-oc melyik ATI kártyával egyrangú?
Arra lennék kíváncsi melyikkel eggyezik meg a legtöbb tulajdonsága.
Nagyjából a HD7750 szintje.
ATI kártya már nem létezik, lassan egy évtizede megvette az AMD, és már 4 éve a márkanevet is megszüntette.
Ez alapján picivel gyorsabb egy HD7750-nél. Az OC verzió sem lehet erősebb a HD6790-nél és biztosan gyengébb egy HD7770-nél. A GTX550Ti (normál esetben GTS550-nek kellett volna elnevezni, de a GTX és a Ti jobban hangzik) egy érdekes kártya volt már a maga idejében is...
Ha teheted gyújr rá legalább egy HD7770-re, mert erősebb, ha szerencséd van elég jó áron beszerezhető (néha látok 25k alatt is újonnan), keveset fogyaszt (a GTX550Ti majdnem másfélszer annyit).
AMD vagy ati ki hogy hívja nekem ATI marad:)
gtx csak 35w-al fogyaszt többet a HD 7770-től,de a teszteket olvasva,erősebb 37%-al a gtx
nézd meg
Az a plusz 36W az igen majdnem másfélszeres fogysztás.
A HW compare meg egy forintot nem ér...nemhiába linkeltem Techpowerup tesztet...vagy keress egy Prohardveres tesztet, nekem mindegy
Egyébként a HW compare adatokat elemezve:
Maximális fogyasztás: GTX550Ti +45%
Memória sávszélesség: GTX550Ti +37%
Textúra kitöltési sebesség: HD7770 +38%
Pixel kitöltési sebesség: GTX550Ti +35%
Ezek mind olyan adatok, amik nem nagyon utalnak a valós teljesítményre. Ezek közül a memória sávszél és a textúra kitöltési sebesség a fontosabb adat, de két különböző felépítésű kártyánál ezt sem lehet készpénznek venni. Ami kimaradt az az...
elméleti GPU számítási teljesítmény, ami papíron: +85% a HD7770 javára! Igaz ezt sem lehet különböző kártyáknál összehasonlítani, de ez akkor is nagyon nagy különbség (és ugye a legfontosabb a GPU teljesítmény).
Egyébként ennek a két kártyának az összehasonlítása remekül példázza, hogy mennyire haszontalan a Hwcompare oldal! Nem tudom miért, de nagyon sokan nézik ezt a szutyok összehasonlító oldalt, de nem tudom mitől lett ilyen népszerű. Ráadásul azek az értlkek között is komoly szórások szoktek lenni két kártya esetén (itt is pl a HD7770 erősebb volt texel filrate-ben, de a pixel filrate és a memória sávszélben nem...ha nézzük a GPU teljesítményt, akkor megint a HD7770) szóval ezekből az eltérő értékekből hogyan jön le a valós teljesítmény?! Főleg ha valaki azt se tudja, hogy ezek mit jelentenek és miért/mikor fontosak?! Nem hiába vannak valós teljesítmény tesztek csakis azok mérvadóak!!!
Szóval techpowerup (+19% a HD7770 javára):
Prohardver átlag fps (+20% a HD7770 javára):
A Guru3D oldalán is egyértelmű a HD7770 fölénye (némelyik tesztben még a HD7750 is veri a GTX550Ti-t):
Ipon (21% a HD7770 javára):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!