Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi kell h 3D ben tudjak...

Mrcsokinyuszi kérdése:

Mi kell h 3D ben tudjak játszani a számítógépemen?

Figyelt kérdés
Van egy Samsung S19B150N monitorom, a videókártyám nVidia, ahogy nézelődtem az nVidia vezérlőpultban találtam ott egy olyan pontot ahol be lehet állítani a 3D vel kapcsolatos dolgokat, de kell hozzá szemüveg is meg valami kis gépezet(de az csak akkor ha már a modern szemüvegeket használom a régi piros-kékez nem kell) ha azt a kis gépet meg a szemüveget beszerzem már tudok is 3D ben játszani?

2013. nov. 20. 18:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem 3D-t támogató monitor kell hozzá (3D-monitor).
2013. nov. 20. 18:16
 2/5 anonim ***** válasza:
78%

Ha az a videó kártya alkalmas az aktív 3D megjelenítésére, akkor adtak hozzá szemüveget és nem kell külön semmit beszerezni hozzá. Ha nem adtak, akkor valószínüleg nem rendelkezik több olyan "készséggel" sem ami erre alkalmassá tenné. Gondolj bele, ha már csak az aktív szemüveg hiányzik, akkor azt már bele tennék a csomagba és az ára is annyi lenne.

Egyébként nekem még a régi windows 96 alatt működő 3D-s videó kártyám volt és még az ősrégi 14"-os monitorral is kiválóan működött. Azok 50-60 Hz-től felfelé már működtek (nekem 75 Hz környékén ment akkor 3D-ben).

A maiakhoz, ami az újabb op.rendszerekkel is kompatibilis már 120 Hz-es monitor frissítési frekvenciára van szükség, ha jól tudom. Viszont ha nem adtak hozzá szemüveget, annak meg van az oka. Ha csak az hiányozna, akkor valószínüleg nem adnák oda sima kártyának.

2013. nov. 22. 00:39
 3/5 anonim ***** válasza:
78%
Egyébként azért nem kell az ilyen kártyához speciális 3D monitor, mert a két szemnek szánt kép időben egymás után jelenik meg a képernyőn és a szemüveg felváltva kitakarja a bal és a jobb szemet, amikor éppen az ellenkező oldalnak szánt információt kell látnod.
2013. nov. 22. 00:43
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem én vettem bele a videó kártyán kompletten vettem a gépet és sajna nem tudom h volt-e hozzá szemüveg vagy nem, tudok -e 3D-ban gépezni vagy nem...
2013. nov. 22. 15:23
 5/5 anonim ***** válasza:
73%

Mást így sem tudok mondani, ha adtak hozzá 3D beállító menüt tartalmazó telepítő lemezt az első tulajnak és megfelelő kártyához illő szemüveg, akkor igen, de ha bármelyik hiányzott eredetileg, akkor nem.

ilyen kártyákat árulnak 3D képes és 3D-re felkészítetlen állapotban is. ha Nincs meg a videó kártya gyári dobozában lévő tartozék (bármi okból), azt külön úgy sem tudod beszerezni. Ráadásul ha csak a neve hasonlít és soha nem volt alkalmas 3D-re, akkor meg tartozékokkal se volna esélyed. Ezt a régi tulajjal kellene megbeszélni, hogy mit adtak a kártyához. Utólag ezt már nehéz kinyomozni. Ha adtak hozzá akkor akitől vetted, legalább tud róla. ha meg nincs már meg neki, akkor írj a gyártónak, hogy ilyen típusú videó kártyád van és mivel kéz alól vetted így nem kaptál meg hozzá minden tartozékot és szeretnéd ha segítenének ennek a pótlásában. Megírod, ha az a XXXYYY típusú kártya alkalmas 3D megjelenítésre, akkor szeretnéd beüzemelni abban a módban. A gyártó egyből megmondja, hogy az egy butított változat, ami sohasem volt arra alkalmas, vagy elmondja, hogy mennyibe fog kerülni ha elküldi a kiegészítőket a 3D megjelenítésre való felkészítéshez.

Egyébként ha a kártyáról nem csak annyit tudsz, hogy nVidia, hanem egészen pontosan a típust is meg nézed, akkor a neten is rá lehet keresni, hogy az csak a 2D-s síkban megjeleníthető 3D illúziót képes reál sebességgel kirajzolni, vagy valódi tér élményt is tud adni.

Perszen ahhoz többet kell tudni róla, mint nVidia videó kártya. Pl ez itt képes a valódi 3D-re:

[link]

2013. nov. 23. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!