Nincs elég hely a C:\ meghajtómon, mit tegyek?
Sziasztok a gond az lenne, hogy van egy SSD-m (C:\ meghajtó) amin a Windows 7-esem is fut és van rajta 7-8GB szabad hely a 74,4GB-ból. Ha jól tudom legalább 20% szabad helynek kellene lennie rajta annak érdekében, hogy szépen fusson és ne legyen semmi gond.
Gond nincs vele, szépen fut, nem is fagy le, nem is lassú. Csak egyszerűen nincs hely rajta... Van CCleanerem, de többet nem tudok felszabadítani, lemeztöredezettségmentesítést is most csináltam.
Amit tudok mindent a D:\ meghajtóra telepítek (amin még van 145GB hely) és van még egy H:\ meghajtóm (1,53TB szabad hellyel).
Tudnátok segíteni, hogy mit tudnék tenni ez ügyben? Köszönöm a segítséget előre is!
Törölj cache-t a böngészőidben, azok is összeszednek pár száz megabájtot, igaz az nem sok.
Valamit mintha olvastam volna, hogy a windows most már letörli a frissítések ideiglenes fájljait, lehet azt kéne megpróbálni.
Régen az XP-n úgy lehetett sok helyet felszabadítani, hogy kikapcsoltad a biztonsági mentést, majd visszakapcsoltad. Mert amikor kikapcsolod letörli az összes több gigabájtos mentéseket.
A másik meg a Lomtárat vedd le pár száz megabájtra mert 10%-ot alapból elvesz a kukának.
A dokumentumok mappa és az Asztal tartalma is a C-hez tartozik. Ha esetleg ott tárolsz dolgokat akkor azokat is helyezd át, és csinálj hozzá egy parancsikont ha az Asztalról szeretnéd elérni.
A Win7 1-2 év alatt elérheti a 40-50 GiB méretet, de ha neked a 80-ból is kb 8 szabad akkor azt jelenti hogy jó pár GiB olyan tartalom van a partíción aminek nem muszáj ott lennie, és azt törölheted vagy áthelyezheted.
Köszi a válaszokat!
És ha áthelyezem őket nem lesz gond belőle, hogy más az elérési útja? Vagy nem fogja újra létrehozni a mappákat?
Más ötleteket is várok :)
Van bárki másnak egyéb hasznos ötlete? Igazából nem tudom miért ilyen kevés rajta a hely. Általában 3-8GB szabad helyet mutat, de van amikor néha egy-egy indításkor 16GB-t (ritkábban), viszont néha kékhalált is bedob, gondolom azért mert nincs a C-n elég hely. Megpróbálok az asztalról mindent áthelyezni merevlemezre.
Ha van biztonsági mentés (Win7 64Bit) valahol, azt hol tudom beállítani, hogy hova mentse és hol lehet őket törölni? Köszi a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!