Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Elvesztettem az adataimat?...

Toncs kérdése:

Elvesztettem az adataimat? (merevlemez probléma)

Figyelt kérdés

A kérdés a következő : adott egy 120 GB ssd és egy 500 GB hdd.

A ssd-n volt egy windows 8 és a 500-as vinyón pedig az adatok.

A rendszer már nem úgy működött ahogyan kéne és ajánlották,hogy rakjak fel linux mint-et,ezt meg is tettem és valóban sokkal jobb volt azt leszámítva,hogy nem lehetett megnyitni a 500 as vinyót,mert kiirt egy hibaüzenetet valami olyasmivel,hogy nem támogatja a ntfs fájlrendszert és újra kéne formázni a olyannal amit felismer.

A linux programok között láttam egy olyat,hogy parcíciókezelő,megnyitottam és láttam ,hogy a (file system feliratnál"unknown" felirat található(ez a ssd-nél ext 4 volt) duplakatt a vinyóra ,van két lehetőség.

Az egyik hogy leformázom ,hogy lehessen használi a ,de ezt semmiképp nem tenném ,mert akkor minden adat elveszik,a másik meg látom,hogy alatta van egy "used" felirat és alatta egy legördülő menü. Na ennél a résznél irta,hogy unknown,de láttam,hogy lehet mást is választani,így hát rámentem a boot feliratra és a ok. Gép ujraindít és láss csodát felismeri,tudok róla filmezni,stb...

Ez után tapasztalom,hogy habár olvasni tudok de adatot írni nem,még egy új mappa létrehozását se engedi,ezt megelégeltem és viszaraktam a win 8-at,de utána meg az nem akarja felismerni a vinyót(nem jelenik meg meghatóként,de a eszközkezelő mégis látja) ezután elindítom az lemezkezelőt win 8 alatt és ott a fájlrendszer résznél semmit sem ír ki,ha rámegyek jobb klikkel,hogy törlés akkor vaalmi olyasmi szöveget ír ki,hogy a "partíciót nem a windows hozta létre,de más op rendszer által felismerhető adatok lehetnek rajta" ok.

Linux megint ujratelepít,de mostmár ott abszolút nem is látja a vinyót,csak a partíciókezelőben,megint rámegyek,hogy (used : boot)le okézom,de semmi.Most se a windows se a linux nem látja a rajtalévő adatokat,pedig eléggé fontos dolgok vannak rajta és nemtudom mi a teendő,többet nem kisérletezek az biztos ,de jó lenne visszakapni az adatokat ,ha van rá mód ,mert most azt se tudom,hogy rajta e vannak még vagy a sok állítástól már elvesztek e.

ha valaki ért hozzá kérem próbáljon segíteni és előre is köszi.

2013. okt. 6. 23:06
 1/2 alfonz64 ***** válasza:

Próbáld ki a [link]

Kérdezni meg bármelyik linux közöségtöl tusz és használható infoklat is kapsz.

pl: [link] [link] [link]

2013. okt. 6. 23:40
 2/2 alfonz64 ***** válasza:
2013. okt. 6. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!