Router router mögött? Sikerülne?
Figyelt kérdés
Van egy TP-LINK TL-WDR4300-as routerem. Ennek a jele a kert egy részét már nem fedi le. Van emellett egy régebbi TP-LINK TL-WR542G routerem. Na, ezt szeretném kitenni a kertbe, hogy a lefedetlen területen is legyen jel. Lehetséges? Az első router LAN portjából jövő jelet a 2. router WAN, vagy ugyanúgy a LAN portjába dugjam? 2 különböző néven lennének, gondolom ez is megoldható. Ja, és még annyi, hogy ha fedett helyre szerelem, ahova garantáltan nem esik semmi hó és eső, de az időjárás viszonytagságait el kéne viselnie, az jó ötlet? Vagy inkább tegyem a villanyóraszekrénybe? Ott nem fogja zavarni az áram a jelet? Nem vagyok egy nagy szaki, ha hülyeséget kérdeztem, kérlek normálisan mondjátok meg.2013. júl. 12. 17:16
1/5 anonim válasza:
Az egész internet úgy épül fel, hogy az egyik router belefut egy másik routerbe. A te esetedben az első router LAN portját kell rákötnöd a második router WAN portjára. Beállításnál ugyanúgy járj el, mintha csak a netre kötnéd. Fémmel ne legyen körülvéve, mert az árnyékolja a rádiójelet.
2/5 anonim válasza:
WAN-ba dugd a routerre dugott routerben meg a WAN Connection Type opciót vagy dinamikusra tedd vagy statikusra, attól függ DHCP-vel osztod neki az ip-t vagy csak véletlenül. Egyébként még nem próbáltam, egy próbát megérhet, hátha működik.
3/5 anonim válasza:
Logikus amit az első mond :D
Üdv, második voltam
4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!:) A szekrény fából van, és lesz egy lyuk fúrva az antennának. Csak még ki kell találnom, hogy milyen pozícióban helyezem el a routert.
2013. júl. 12. 17:42
5/5 A kérdező kommentje:
Ha megcsinálom, leírom a tapasztalatom!:) Csak még kell vennem egy 15m-es UTP kábelt.
2013. júl. 12. 17:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!