Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan üzemelhetném be a routert?

Hogyan üzemelhetném be a routert?

Figyelt kérdés

Van egy TP-LINK WLAN router. Összeraktam és nem üzemel. Mielőtt elmagyaráznátok, leírom:

Modem -> router (WAN)

router (port 1) -> PC

Wifi van, de a gépen nincs net. Szétszedtem és csak a router port 1-et kötöttem össze a géppel. Megnyitottam a böngészőt, beírtam az alján lévő IP-t. Tekereg egy darabig, aztán időtúllépés.

Terminálból (Ubuntu) pingeltem, az eredmény:

daw@daw-desktop:~$ ping 192.168.1.1

PING 192.168.1.1 (192.168.1.1) 56(84) bytes of data.

alatta villog a kurzor és ennyi. Folyamatosan fut, bezárásnál kérdezi, hogy megszakítom-e a folyamatot...

A kábelek jók, mindkettőn jön net, ha a modemről csatlakozok a gépre.

Mi lehet a baj?

2013. jún. 23. 15:48
 1/8 Goofre ***** válasza:
Ha van rá garancia próbáld meg becseréltetni, lehet gyári hibás.
2013. jún. 23. 15:52
 2/8 A kérdező kommentje:
Van még rá garancia, de nem hibás. Haveromnál működik, ugyanazokkal a kábelekkel.
2013. jún. 23. 15:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Akkor a gépedben lesz a bibi.
2013. jún. 23. 15:58
 4/8 A kérdező kommentje:

:-(

De mi lehet?

2013. jún. 23. 16:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem adtak hozzá egy CD-t is. Azt is telepítsd fel az útmutató szerint. Először nekem is ez volt. Volt wifi, de a telómon mégse jött be semmi, néha még a gépemense volt net. Aztán folyamatosan állítgattam a netesbe, aztán telepítettem a cd-t és minden jó volt!
2013. jún. 23. 16:17
 6/8 A kérdező kommentje:
CD nincs, nem is kell, ubuntuhoz amúgy se lenne jó win-es cd. havernál cd nélkül megy minden.
2013. jún. 23. 16:23
 7/8 CspCsj ***** válasza:

Ha havertól vetted akkor lehet hogy az ő internetbeállításai maradtak benne, ezeket lehet hogy módosítani kell.

Milyen interneted van? (Digi, ADSL...)

Nyomd sokáig (legalább fél percig)a hátulján lévő "reset" gombot, ez az alapbeállításokat hozza vissza.

2013. jún. 23. 16:30
 8/8 A kérdező kommentje:

CspCsj

Köszi! Megoldódott.

A reseteléssel kezdtem, de azt nem tudtam, hogy fél percig kell nyomni. De egy b@1f@$z vagyok... O.o'

2013. jún. 23. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!