Hogyan tudok még egy routert beépíteni?
Azok nem ethernet (RJ45), hanem telefon (RJ11) csatlakozók. Ha másik számítógépet is akarsz rákötni vezetékesen, akkor switch -et kell venned, azzal router egyik RJ45 portja továbbosztható.
Bármilyen olcsó megteszi.
Valószínűleg félreértelmeztem amit írtál, bocsi. Én úgy értettem hogy nincs elég csatlakozó a routered hátulján, és szeretnél párat.
Nagyon sok lehetőséged van. Az is opció, hogy erősebb antennába beújítani, de zárt téren én nem veszek rá mérget hogy annyit nyersz vele amennyit számítasz.
Tehát talán az a járható út hogy veszel egy access point-ot, vagy még egy routert (a kettő közt a különbség hogy az access point-ot nem tudod rádugni a modemre) és azt rádugod a meglevőre. Így, ameddig a kábel engedi oda viszed ahová akarod. Ehhez egészen pontosan crossover (ez a típus neve) kábel kell, de a mai eszközök már megesznek mindent (egyféle létezik még, azt patch-nek hívják).
Vezeték nélküli megoldás ha veszel egy wifi repeatert. Ezt lerakod valahol ahol még az eredeti hálózat jelerőssége megfelelő, és attól a ponttól ismételni fogja a jelét.
Egy Range Extender is jó választás lehet:
http://www.youtube.com/watch?v=jiuPZKkpnN8
Tud jelet erősíteni, de működik Access Point -t ként is.
Ez általában úgy működik hogy bedugod, megjelenik egy új wifi hálózat, és utána ugyan úgy állíthatod mint a routeredet. Tehát rácsatlakozol az új eszközre, beírod az ip-címét a böngésződbe (gyártótól függően változó, általában 192.168.1.1). Beírod az alap felh. nevet és jelszót (használati utasításban biztos benne van) és beállítod hogy kapcsolódjon a meglevő hálózatodra. Azért nem tudok konkrétumot írni mert típustól függő hogy hogyan kell beállítani.
5000Ft-ért én is láttam már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!