Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan tudok még egy routert...

Hogyan tudok még egy routert beépíteni?

Figyelt kérdés
A t-homnál vagyunk. Az internetet és a kábeltévét is tőlük kapjuk. Jelenleg a házba 1 router van. Hogy tudok még egy routert beépíteni valahova? Csak 1 gépünk van így csak 1 net kábel van. a Router hátulján vannak még üres dugók, oda tudok még csatlakoztatni mégegyet???

2013. máj. 19. 10:39
 1/9 A kérdező kommentje:
Kép a router hátuljáról: [link]
2013. máj. 19. 10:48
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha jól látom akkor ez a két szélső csatlakozó telefon akar lenni (1 pár láb van csak bennük, ethernethez 4 pár kéne), szóval őket nem tudod erre használni. Nem ismerem a T-Home modemjeit, szóval ha lehet próbáld meg leírni a pontos nevét (Thomson, D-Link, ilyesmi..). Ha ez az eszköz ténylegesen router is, akkor elég egy switch-et (vagy access pointot ha wifit szeretnél) rákötni az egyik csatlakozójára, majd a switch-be mehetnek a számítógépek onnantól.
2013. máj. 19. 11:21
 3/9 P.O.C. ***** válasza:

Azok nem ethernet (RJ45), hanem telefon (RJ11) csatlakozók. Ha másik számítógépet is akarsz rákötni vezetékesen, akkor switch -et kell venned, azzal router egyik RJ45 portja továbbosztható.

Bármilyen olcsó megteszi.

[link]

2013. máj. 19. 11:22
 4/9 A kérdező kommentje:
öm oké:))) de leírnátok pontosan hogy ehhez milyen kábelek kellenek meg stb.. mert én ehhez nem értek:/ és én nem plusz gépet akarok, hanem azt akarom hogy erősebb legyen a wifi ezért még egy rutert akarok. Hogy tudnám akkor ezt megoldani??
2013. máj. 19. 12:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Valószínűleg félreértelmeztem amit írtál, bocsi. Én úgy értettem hogy nincs elég csatlakozó a routered hátulján, és szeretnél párat.

Nagyon sok lehetőséged van. Az is opció, hogy erősebb antennába beújítani, de zárt téren én nem veszek rá mérget hogy annyit nyersz vele amennyit számítasz.

Tehát talán az a járható út hogy veszel egy access point-ot, vagy még egy routert (a kettő közt a különbség hogy az access point-ot nem tudod rádugni a modemre) és azt rádugod a meglevőre. Így, ameddig a kábel engedi oda viszed ahová akarod. Ehhez egészen pontosan crossover (ez a típus neve) kábel kell, de a mai eszközök már megesznek mindent (egyféle létezik még, azt patch-nek hívják).

Vezeték nélküli megoldás ha veszel egy wifi repeatert. Ezt lerakod valahol ahol még az eredeti hálózat jelerőssége megfelelő, és attól a ponttól ismételni fogja a jelét.

2013. máj. 19. 13:34
 6/9 P.O.C. ***** válasza:

Egy Range Extender is jó választás lehet:

http://www.youtube.com/watch?v=jiuPZKkpnN8

Tud jelet erősíteni, de működik Access Point -t ként is.

2013. máj. 19. 14:24
 7/9 A kérdező kommentje:
Rendben. a vezeték nélküli megoldást szeretném választani, szerintem ez a legegyszerűbb. Egyébként mennyibe kerül egy ilyen?? mert én eddig 5000-ért láttam a legolcsóbbat. ÉS egyébként ez hogy működik? A gépre rá kell dugni USB_val és ott be kell állítani először?
2013. máj. 20. 08:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez általában úgy működik hogy bedugod, megjelenik egy új wifi hálózat, és utána ugyan úgy állíthatod mint a routeredet. Tehát rácsatlakozol az új eszközre, beírod az ip-címét a böngésződbe (gyártótól függően változó, általában 192.168.1.1). Beírod az alap felh. nevet és jelszót (használati utasításban biztos benne van) és beállítod hogy kapcsolódjon a meglevő hálózatodra. Azért nem tudok konkrétumot írni mert típustól függő hogy hogyan kell beállítani.

5000Ft-ért én is láttam már.

2013. máj. 20. 10:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm!!
2013. máj. 20. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!