Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Számítástechnikán belül...

Számítástechnikán belül milyen szakmák vannak?

Figyelt kérdés
Gondolok ilyenekre, hogy programozó, animátor, stb. De mivel elrontottam 3 éve, és nem informatika szakra jelentkeztem, ezért kéne eldöntenem, hogy egyetemre milyenre akarok menni. Én mindenképpen gép előtti munkával szeretnék foglalkozni, de nem tudom, hogy ezen belül milyenek vannak még. Programozó nem hiszem, hogy lehet belőlem, matekból 3-as vagyok, és infóm se lesz már az utolsó 2 évben. De képes vagyok belőle leérettségizni. Milyen érdekes munkák vannak, és mit kell hozzá tanulni, hogy sikerüljön ez az elképzelésem? 17F
2013. jún. 25. 20:31
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz programozni, akkor grafikus, kiadványszerkesztő, modellező vagy valami hasonló.
2013. jún. 25. 20:48
 2/10 A kérdező kommentje:
Ezeket hol lehet tanulni?
2013. jún. 25. 21:01
 3/10 kardashydraxon ***** válasza:
Munkák: Rendszergazda, Animátor(mint ahogy mondtad),Modellező, Rajzoló, Számítástechnika tanár (ez utóbbi csak hülyeség volt),Számítógép javító, Számítógép ügyfélszolgálatos (tudod hívnak és felveszed elmondja az ember aki hívott hogy mivan és válaszolsz vagy kiküldesz egy szerelőt)Nem értek annyira ezekhez de remélem segítettem! Jó munkakeresést!
2013. jún. 25. 21:56
 4/10 A kérdező kommentje:
Persze, köszönöm a válaszokat, csak nem tudom, hogy milyen egyetemeken/főiskolákon lehet ezeket tanulni, és, hogy annyira sokat számít az matek is, vagy mást is kell hozzá tanulni, a számtech mellett?
2013. jún. 25. 22:08
 5/10 anonim ***** válasza:
Ezek inkább OKJ-sok. Fősulin/egyetemen kell minden infóshoz matek is rendesen.
2013. jún. 25. 23:06
 6/10 A kérdező kommentje:
A programtervező informatikus, és a fejlesztő között mi a különbség?
2013. jún. 26. 00:18
 7/10 anonim ***** válasza:

Tudtommal két programozós szak van felsőoktatásban.

A:Mérnök informatikus: Van programozás, matek, fizika, villamosságtan, digitális rendszerek stb. Nem csak programozás, hanem egyéb mérnökös tárgyak is.

B:Programtervező informatikus: Régebbi nevén programtervező matematikus. Sok programozás és sok matek.

2013. jún. 26. 00:31
 8/10 A kérdező kommentje:
Ez a matek.. Hihetetlen, minden informatikával kapcsolatos szakhoz az kell. Bele kellesz húzni nagyon év elején.
2013. jún. 26. 00:34
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha van logikus gondolkodásod, akkor a matek annyira fog menni, amennyi időt szánsz rá. A logikus gondolkodás elengedhetetlen az informatikához, programozáshoz. Ergo ha megy a prog, megy a matek is és fordítva.

btw: PPKE-ITKra nehogy menj! Nem csak nehéz a matek, de még szarul is oktatnak.

2013. jún. 26. 10:25
 10/10 A kérdező kommentje:
Nem arra akarok. :D
2013. jún. 26. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!