Hogy tudok két op. Rendszert tenni a gépemre?
windows xp
meg mondjuk egy mac (nem vagyok otthon ebben a mac-es dolgokban)
erre a gépre:
RAM: 300 Mb körül
HDD: 20 GB
VGA: alaplapban
proci: P3 1 Ghz
1.
Kapcsolja be a Windows jelenlegi verzióját használó számítógépet, majd helyezze be a telepítőlemezt a számítógép CD- vagy DVD-meghajtójába.
2.
A Windows telepítése menüben kattintson a Telepítés gombra.
3.
A telepítés fontos frissítéseinek beszerzése lapon ajánlott a legújabb frissítéseket beszerezni, ezáltal is biztosítva a sikeres telepítést, illetve a számítógép védelmét a biztonsági kockázatokkal szemben. A telepítési frissítések eléréséhez kapcsolódnia kell az internethez. Ha a számítógép nem kapcsolódik az internethez, akkor előfordulhat, hogy az oldal nem jelenik meg.
4.
Az Adja meg a termékkulcsot az aktiváláshoz oldalon erősen ajánljuk, hogy írja be a 25 karakterből álló termékkulcsát ahhoz, hogy előzze az aktiválás alatt fellépő problémákat.
5.
Amennyiben a Kérjük, olvassa el a licenc feltételeit lapon elfogadja a licencfeltételeket, jelölje be az Elfogadom a licencfeltételeket választógombot.
6.
A Milyen típusú telepítést kíván végezni? lapon kattintson az Egyéni gombra.
7.
A Hová kívánja telepíteni a Windows rendszert? lapon jelölje ki azt a partíciót vagy merevlemezt, ahová az új Windows operációs rendszert telepíteni kívánja.
8.
A telepítés megkezdéséhez kattintson a Tovább gombra. Elképzelhető, hogy megjelenik egy kompatibilitási jelentés.
Megjegyzés: Ha egy operációs rendszerrel még nem rendelkező számítógépre többrendszeres konfigurációt telepíthessen, először partícionálja a merevlemezt, hogy minden telepíteni kívánt operációs rendszernek külön partíciója legyen, majd pedig a legrégebbi verzió telepítésével kezdje meg a konfiguráció kialakítását.
ennek most fele felesleges volt, de köszi
szóval két partíciót kell csinálnom
de a windows microsoft, a mac pedig apple
erre a csodamasinára. nem tudsz osx operációs rendszert tenni. Max ha dobsz bele még egy kis sd memóriát + jobb vga-t akkor az system7, os8 vagy os9 fut rajta emulációval(sheepshaver)!
OSX 10.5 amihez a legtöbb régebbi géphez van támogatás, de oda minimum sse3 utasításkészlettel rendelkező processor és kompatibilis hardverek kellenek!
Ajánlom, hogy inkább vegyél egy G3 vagy G4 gépet, B&W G3-at már 5k-ért kapni 512mb memóval 20gb körüli hdd-vel!
na ennek a felét nem értettem :)
én wikipedián úgy vettem ki hogy ez a Mac OS X 10.0 Cheetah el futna rajt
Az osx 10.0 nem futna rajta! Az PPC alapú MAC gépekre jelent meg!
5ezer magyar forint körül lehet ilyet venni, igaz sok mindenre nem jó de legalább szép és a te általad kívánt osx fut rajta!
a sheepshaver egy classic mac emulator
Ezzel tudsz futtatni osx előtti operációs rendszereket!
Igaz azon a gépen baromi lassú lesz de valamilyen szinten menni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!