Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogy tudok két op. Rendszert...

Hogy tudok két op. Rendszert tenni a gépemre?

Figyelt kérdés

windows xp

meg mondjuk egy mac (nem vagyok otthon ebben a mac-es dolgokban)

erre a gépre:

RAM: 300 Mb körül

HDD: 20 GB

VGA: alaplapban

proci: P3 1 Ghz

2013. máj. 24. 13:58
 1/8 A kérdező kommentje:
tudom nem az az gamer pc :)
2013. máj. 24. 14:00
 2/8 anonim ***** válasza:

1.

Kapcsolja be a Windows jelenlegi verzióját használó számítógépet, majd helyezze be a telepítőlemezt a számítógép CD- vagy DVD-meghajtójába.

2.

A Windows telepítése menüben kattintson a Telepítés gombra.

3.

A telepítés fontos frissítéseinek beszerzése lapon ajánlott a legújabb frissítéseket beszerezni, ezáltal is biztosítva a sikeres telepítést, illetve a számítógép védelmét a biztonsági kockázatokkal szemben. A telepítési frissítések eléréséhez kapcsolódnia kell az internethez. Ha a számítógép nem kapcsolódik az internethez, akkor előfordulhat, hogy az oldal nem jelenik meg.

4.

Az Adja meg a termékkulcsot az aktiváláshoz oldalon erősen ajánljuk, hogy írja be a 25 karakterből álló termékkulcsát ahhoz, hogy előzze az aktiválás alatt fellépő problémákat.

5.

Amennyiben a Kérjük, olvassa el a licenc feltételeit lapon elfogadja a licencfeltételeket, jelölje be az Elfogadom a licencfeltételeket választógombot.

6.

A Milyen típusú telepítést kíván végezni? lapon kattintson az Egyéni gombra.

7.

A Hová kívánja telepíteni a Windows rendszert? lapon jelölje ki azt a partíciót vagy merevlemezt, ahová az új Windows operációs rendszert telepíteni kívánja.

8.

A telepítés megkezdéséhez kattintson a Tovább gombra. Elképzelhető, hogy megjelenik egy kompatibilitási jelentés.

Megjegyzés: Ha egy operációs rendszerrel még nem rendelkező számítógépre többrendszeres konfigurációt telepíthessen, először partícionálja a merevlemezt, hogy minden telepíteni kívánt operációs rendszernek külön partíciója legyen, majd pedig a legrégebbi verzió telepítésével kezdje meg a konfiguráció kialakítását.

2013. máj. 24. 14:04
 3/8 A kérdező kommentje:

ennek most fele felesleges volt, de köszi

szóval két partíciót kell csinálnom

de a windows microsoft, a mac pedig apple

2013. máj. 24. 14:14
 4/8 anonim ***** válasza:

erre a csodamasinára. nem tudsz osx operációs rendszert tenni. Max ha dobsz bele még egy kis sd memóriát + jobb vga-t akkor az system7, os8 vagy os9 fut rajta emulációval(sheepshaver)!

OSX 10.5 amihez a legtöbb régebbi géphez van támogatás, de oda minimum sse3 utasításkészlettel rendelkező processor és kompatibilis hardverek kellenek!

Ajánlom, hogy inkább vegyél egy G3 vagy G4 gépet, B&W G3-at már 5k-ért kapni 512mb memóval 20gb körüli hdd-vel!

2013. máj. 24. 14:37
 5/8 A kérdező kommentje:

na ennek a felét nem értettem :)

én wikipedián úgy vettem ki hogy ez a Mac OS X 10.0 Cheetah el futna rajt

2013. máj. 24. 16:20
 6/8 A kérdező kommentje:
és ha már itt vagyunk akkor meg kérdezem: mac vagy windows?
2013. máj. 24. 16:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Az osx 10.0 nem futna rajta! Az PPC alapú MAC gépekre jelent meg!

[link]

5ezer magyar forint körül lehet ilyet venni, igaz sok mindenre nem jó de legalább szép és a te általad kívánt osx fut rajta!

a sheepshaver egy classic mac emulator

[link]

Ezzel tudsz futtatni osx előtti operációs rendszereket!

Igaz azon a gépen baromi lassú lesz de valamilyen szinten menni fog!

2013. máj. 24. 16:36
 8/8 A kérdező kommentje:
okés köszi a válaszokat
2013. máj. 24. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!