Régi P3-as laptop miért nem bootol CD-ről? Részletek lent.
Figyelt kérdés
Szóval adott egy Compaq Evo N150-es típusú laptop. Fel szeretnék rá tenni Windows XP-t, azonban nem hajlandó CD-lemezről bootolni, még akkor sem, ha első helyre tettem a CD-meghajtót a BIOS-ban a bootsorrendben. Mi lehet a gond? Több CD-vel is próbálkoztam, egyikről sem indult. (a "dobd ki, öreg roncs", és hasonló válaszadók kíméljenek, arra kell, hogyha lent a műhelyben meg szeretnék valamit nézni a neten, meg tudjam, arra úgy gondolom tökéletes ez is)2013. ápr. 8. 18:04
1/5 anonim válasza:
Egy ilyen öreg cuccnak számtalan baja lehet.Próbáld ki másik optikai meghajtóval.
2/5 A kérdező kommentje:
Az a furcsa, hogy az optikai meghajtó egyébként tökéletes, ugyanis amikor volt rajta egy másik Windows, tökéletesen működött, de most történt egy HDD-csere, ugyanis a régi elmurdált benne, lehet, hogy megpróbálom egy másik optikaival is, bár nem hiszem, hogy az lenne a gond. Egyéb ötlet?
2013. ápr. 8. 19:55
3/5 anonim válasza:
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi, ebből se kaptam túl sok infót, ugyanis amiket írtak, általában asztali gépre érvényesek, laptopon azért elég bajos ilyeneket beállítani (itt nincs primary, secondary, master, slave, stb.). Mellesleg próbáltam másik optikai meghajtóval is, azzal is ugyanezt a tünetet produkálta. Már tényleg csak azt tudom elképzelni, hogy a BIOS nem jó, de azt meg hogy a fenébe csináljam meg? Most tényleg meg vagyok lőve, mert ezen a gépen még FDD meghajtó sincs, az USB-s dolgokra (próbáltam olyan optikai meghajtót is) természetesen "ejt" a gép...
2013. ápr. 8. 21:11
5/5 anonim válasza:
Ahol régi laptopokat is javítanak, oda kellene elvinned, ha van alkatrész, kicserélik benne. Nekem van egy kukázott IBM Thinkpadom, szintén P3-as. Ki tudták cserélni benne az CD-meghajtót, sőt illesztőprogramot is kapott. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!