Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ki találta azt ki hogy a...

Ki találta azt ki hogy a videojátékok butítanak?

Figyelt kérdés

Csak azért kérdem mert ösztöndíjas főiskolai hallgató vagyok, 4,37-es átlaggal és végig játszottam a fél életemet.

Jó igaz tanulni szoktam ha muszáj, mert kéne a diploma is.

22 F

2013. márc. 8. 23:29
 1/7 anonim ***** válasza:
Főiskola hallgató? Akkor eléggé logikus rá a válasz. Tudnod kellene. Méghozzá annyi, hogy kivételek mindig vannak=)
2013. márc. 8. 23:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Hát fel lehet így is fogni.
2013. márc. 8. 23:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
azok akik szeretnék lejáratni a videojátékokat ( mint anno mikor "kitalálták" h a Dragon ball Z miatt lett öngyilkos egy kölök, semmi tudományos alapja nincs csak a médián keresztül ezt nyomják)
2013. márc. 8. 23:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem butít csak demotivál, ellustít. Hasznosabb tevékenység helyett is inkább a játékot választanád. Nekem meg 5,6 is volt a kreditindexem, de az nem jelenti hogy okos vagy, csak sok tárgyat vettem fel :)
2013. márc. 9. 00:25
 5/7 Argloss ***** válasza:
100%

Sokan jobban szeretik azt hallani, hogy a játék miatt lett tömeggyilkos a gyerekből vagy agyilag zokni, mintsem azt, hogy a szülők nagyszerű neveltetésétől.

Ha valaki megtanulta a mértékletességet és különbséget tenni a valóság és a fantázia között, akkor aligha okoz gondot a játék. Az ilyen alap dolgokat meg a szülőktől tanuljuk, már ha hajlandóak foglalkozni a gyerekkel és nem a tévére vagy játékokra bízzák a nevelést. Ilyen esetben tényleg problémásak a játékok, de mivel ezek nem éppen nevelőeszközök így igazából a szülőket kellene okolni az ilyen dolgokért...

2013. márc. 9. 00:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Az a baj hogy általánosítanak az emberek ezzel kapcsolatban

Nem csak az ilyen "lőjjük szét az ellenfél bázisát és ha végeztünk velük akkor jöjjön a következő bázis" játékok vannak.Én például az olyan játékokat szeretem ahol gondolkozni kell,jó sztorijuk és hangulatuk is van,persze nem vetem meg a lövöldözős játékokat sem

De sajnos manapság egyre több olyan játék jön ki amelyek tényleg butítják az embert :S

A Dragon Ball-os tiltás meg tiszta szánalom volt :D Pont akkor hagyták abba a Dragon Ball Z vetítését az RTL Klubbon amikor a legbrutálisabb részeken már túl volt a sorozat :D

2013. márc. 9. 03:41
 7/7 Komplikato ***** válasza:

Önmagában a videojáték nem butít, illetve a játék típusától függ. Egy csomó játék típus pont erősít némely agyi képességeket, van ami a memóriát, van ami a minta felismerést, van ami szem-kéz koordinációt stb.

De biztos vannak olyan erőszakos vagy monoton játékok amik pont fordítva hatnak vagy pszichésen ronthatnak az emberen.

Másrészt aki játékfüggő, az rongálhatja az egészségét. Például rossz testtartás miatt minden baja lehet vagy szélsőséges esetben meghalhat "turista betegségben" azaz trombózisban. Persze ehhez beteges időt kell gép előtt ülnie, de Ázsiában már elég sokan elpatkoltak így. Meg volt pár nagyon sületlen aki szomjan halt mondjuk WOW közben.

No meg egészségtelen ha olyan játékkal játszol amitől füleden habzik ki az Adrenalin (sok FPS ilyen) és utána nem mozgod le.

2013. márc. 9. 03:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!