Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tettem a számítógépembe 2 db...

Nemfontos23 kérdése:

Tettem a számítógépembe 2 db ramot ami teljesen ugyan olyan. Ha elindítok valamilyen erősebb játékot a számítógép újraindul ha kiveszem az 1ik ramot lényegtelen melyiket megszűnik a probléma van valami ötletetek, hogy mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

2013. márc. 3. 11:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Milyen ramot tettél bele? (pontos típus, vagy méret+márka+mhz)

Milyen alaplapod van?

2013. márc. 3. 11:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy az alaplapod nem kezeli együtt a ramokat, vagy nem mindegy, hogy melyik modult melyik foglalatba teszed.
2013. márc. 3. 11:11
 3/7 P.O.C. ***** válasza:
2 db ugyan olyan márka és típus. Vagy 2 db párban tesztelt (KIT) csomagban. Mert nem mindegy!
2013. márc. 3. 11:17
 4/7 A kérdező kommentje:

ram: az 1ik 512 mb Hyundai Electronics PC3200 (200MHz)

a másik 512mb Nanya Technology PC3200 (200MHz

alaplap: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD

MS-7211

2013. márc. 3. 11:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát ennyi rammal "erősebb" játékot eleve nem lehetne futtatni.. O.o

Szerintem az alaplap nem kezeli jól a ramot.. sok neki az 1 giga.. mert már régi.

Sajnos nincs jobb ötletem.. :/

2013. márc. 3. 16:39
 6/7 P.O.C. ***** válasza:

BIOS frissítést meg lehet próbálni hátha.

De ilyen dolgok vannak, hogy két RAM nem működik együtt. Ezzel sok mindent nem lehet csinálni. Ezért érdemes egyébként csak szigorúan egyforma ramokat használni.

2013. márc. 3. 16:49
 7/7 Lajos54 ***** válasza:

Idézet. "ram: az 1ik 512 mb Hyundai Electronics PC3200 (200MHz)

a másik 512mb Nanya Technology PC3200 (200MHz "

Azért itt nem áll meg, hogy "ugyanolyan", hanem csak az, hogy "hasonló tulajdonságú".

Ha még nem is egy gyártmány, nem kell csodálkozni, ha együtt nem akarnak működni. Attól még lehet hibátlan mindkettő. A memória amúgy is elég kényes jószág.

2013. márc. 4. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!