Újraindul a számítógép, mi lehet a probléma? (többi lent)
Van egy számítógépem de már jó régen kaptam... Gyakran kék halált kaptam és újra kellet indítani a gépet, gondoltam az lesz a legjobb ha újratelepítettem. Ezt meg is tettem, de újratelepítés sem segített, hanem most már kék halál nélkül hirtelen újraindul, és gyakrabban mint az előtt.
A másik meg ha bekapcsolom a gépet és nem csinálok semmit, csak hagyom az asztalon akkor nem indul újra, de mondjuk ha youtube-n meghallgatok 1-2 számot már újraindul. Letiltottam az autómatikus újraindítást hiba esetén, de ugyanúgy újraindul.
Valakinek valami tipp !?
Ez elég sok minden lehet. Ha közben kehes hangot is ad ki akkor a hűtő venti. Ahogy nő a terhelés, felkúszik a hőfok és már nem bírja lehűteni. -Bár akkor inkább kikapcsolna.
Lehet, hogy a táp öregecske a gép, a tápegységben kondenzátor van, ez gyengélkedhet benne és a táp már nem képes akkora teljesítményt leadni.
Ez a kettő valószínű, de ettől függetlenül rengeteg dolog lehet még.
Például lehet, hogy túl van húzva a gép és már nem bírja. Én egyszer darabokra szedtem a gépem, hogy megtaláljam a hiba okát, nekem például a konnektorommal volt gond.
Meg kellene vizsgálni az alaplapot!
Nálam először tápot cseréltettek -feleslegesen.
Aztán memóriát cseréltettek -feleslegesen!
Végül kiderült, hogy 4 db púpos elkót kellett kicserélni az alaplapon, azóta semmi gond!
A szamitogep belsejet negyed evente ki kell takaritani, persze ovatosan. Lehet, hogy a sok por rarakodott a ventilatorra es e miatt nem tud rendesen porogni, nem tudja huteni az egyre csak melegedo processzort, videokartyat, stb.
A processzor es a ventilator kozott van egy krem, ami a hutest segiti elo (nem tudom pontosan hogy mukodik)
Nekem egyszer az volt a problemam, hogy ez a krem megszaradt. Egy ezresert vettem ilyen kremet, sajat magam megcsinaltam. Ha nem ertessz hozza, kerj meg egy ismerosodett vagy vidd el egy szamtech boltba, ott megcsinaljak neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!