Ti odafigyeltek arra hogy milyen meleg van a szobátokban, és hogy a gépetek (CPU, VGA) hány fokos?
Igen.
Jelenleg egy Pentium 4-es gépet használok. 2.66GHz órajelű, Prescott magos processzorról van szó, ami fűt mint egy kazán. Ráadásul egy rosszul szellőző gépházban vannak az alkatrészek, szóval a winchesterek sem éppen hidegek.
A szoba hőmérsékletét igyekszem 22°C környékén tartani. A SpeedFan nevű szoftverrel néha-néha ránézek az alkatrészek hőmérsékleti értékeire (amikor eszembe jut, naponta 1-2x). Ha a processzor 65°C fölé melegszik, vagy valamelyik winchester a közelébe megy az 50°C-nak, akkor kinyitom egy kicsit az ablakot... Túl nagy hőingadozást sem szeretnék, szóval maximum 18-19°C-re szoktam kihűteni a szobát.
Van egy másik számítógépem, abban egy i3-2120-as processzor van (Sandy Bridge). A gépház egy olcsóbb Cooler Master, jól szellőzik. Külön videókártya nincs a gépben, a processzor integrált grafikus vezérlőjét használom. Ennél a gépnél nem kell nézegetni az alkatrészek hőmérsékletét. Nyáron volt hogy 28°C volt a szobában (panellakás), de a processzor hőmérséklete akkor sem ment 62°C fölé.
A szoba hőmérsékletét nem a gépem hőmérséklete határozza meg, tehát azért nem fogok fagyoskodni, mert a gépnek az alacsony lenne jobb, ha erre gondolsz a kérdésed első felében...
A gép hány fokos? Konkrétan nem tudom mivel a VGA-t az alaplapot a CPU-t és a vinyókat is méri és naplózza az erre hivatott program és szól is ha gond van, pont ezért nem is érdekelnek ezek az adatok...
Igaz,de mondjuk vannak azok az embereke mint én akik a meleget nem tudják elviselni.Eleinte még azért vettem visszább a fűtésből mert kímélni akartam a gépet,de mihelyst 23 fok fölé megy a hőmérséklet érzem és melegem van.
Ezért van általában 19-20 fok a szobámba télen is.Nyár meg egyenesen halál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!