Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Szerintetek érdemes lesz még...

Szerintetek érdemes lesz még nyáron notebookot venni vagy jobban járok ha tabletet veszek?

Figyelt kérdés
100ezernél többet nen akarok majd rákölteni, egyetemre fog kelleni. Még mindig jobb lesz a notebook mint a tablet billentyûzettel?

2013. jan. 7. 07:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

# 5/10 Egyáltalán nem kötekedés. Jogos észrevétel. Csupán igyekeztem elkerülni a processzorok és általánosságban a hardvere részletezését.

Ám azt hiszem a lényeget illetően (a min. 2 Mhz-ben) egyett értünk.

Nem figyelem annyira az árakat, csak a technikai tulajdonságokat. Ám feltételezem, hogy adott ár kategóriában kb. hasonló teljesítményű processzorok kaphatóak. S mivel relatíve olcsó gépekről van szó, ezért a szóba jöhető procik száma korlátozott.

Egy irodai gépnek ennyi elég. Így nem részleteztük a videó kártyát sem.

A tableteket és sok új csodát felhőkre tervezik.

Pedig a magán szférában úgy halott az ötlet ahogyan van. Pontosabban jobb lenne nem elfogadnunk. Csupán a cégek érdekeit szolgálja.

Sokszor láttam már felhőt meghalni. A felhők leggyakoribb pontja a hálózati kapcsolat. Otthoni környezetben pl. az internet szolgáltató. Az én esetemben egy "piacvezető" cég a szolgáltatóm. A Rózsadombon lakom, így még azt sem lehet mondani, nehéz az internetet idáig elhozni. Még is 1-2 óránként változó időre megszakad a kapcsolat. Ami munka közben itthonról ssh-val egy szerverekhez kapcsolódva elég ciki. Igaz, ez nem felhő de kb ugyan az a szitu.

Monitoroztam már, többször be is jelentettem, de hiába.

Na, amikor a felhőben tárolva a saját dokumentumaihoz nem fér hozzá az ember mert az valahol a Föld másik oldalán van egy cég gépén, azt nehezen viselném el. Ha pedig az adott cég szervere több napra vagy végleg el is szállna az adataimmal együtt, akkor meg... Olyan pedig nincs, hogy előbb utóbb ne szálljon el. Persze mentés és stb, de attól még elszállhat. A privát adat is végleg megszűnik létezni.

Másfelől, egy kicsi 10"-s gép billentyűzetén órákon át gépelni elég kellemetlen tud lenni.

A hordozhatóság sem anyira jó indok, mert a legtöbb ember a netbokot és a tabletet is külön táskában hordja. A netbook pedig szintén ritkán több 3 kg-nál.

A tableteknek is meg van a helye, de nem az irodai/otthoni munkában.

Tudom, nagy kanyarok vannak a gondolat menetemben, de azért remélem még segít dönteni.

2013. jan. 8. 02:56
 12/14 anonim ***** válasza:

"A felhők leggyakoribb * pontja a hálózati kapcsolat."

*gyenge

Bocsi.

2013. jan. 8. 02:58
 13/14 anonim ***** válasza:

etrisyon

dolgozni,notbookon jobb ,ez nem vitás képeimet ,és hasonlo fontosabb dolgokat a notebookomon tartom .mind ketto dolognak megvan a létjogosultsága ,legalábis nálam.

2013. jan. 8. 20:02
 14/14 anonim válasza:

minden esetben a notebook mivel tanuláshoz is jobban megfelel és kevesebb a hiba lehetősége mint a tabletnek.

higgy nekem a tablet ha másfél évet bír vagy annyit sem

a tablet csak játszani jó és egy kicsit netezni

de ha nem akarsz megválni a tablettől akkor vegyél olyat ami mind a kettő egyben egy tablet notebookot :)

2013. ápr. 1. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!