Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Szerintetek érdemes lesz még...

Szerintetek érdemes lesz még nyáron notebookot venni vagy jobban járok ha tabletet veszek?

Figyelt kérdés
100ezernél többet nen akarok majd rákölteni, egyetemre fog kelleni. Még mindig jobb lesz a notebook mint a tablet billentyûzettel?

2013. jan. 7. 07:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Egy tablet sose fog helyettesiteni egy laptopot.
2013. jan. 7. 08:13
 2/14 anonim ***** válasza:
Notebook jobban megéri minden esetben. A Tablet egy nagyra nőtt mobilnak felel meg.
2013. jan. 7. 08:59
 3/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Tablet-et semmiképpen sem. Pláne nem 100000-ft-ért.

Ne a külső, a divat vagy az ár legyen a hangsúlyos amikor választasz hanem a gép technikai adatai.

Az eladók pontatlan szóhasználata miatt a valóságban nem igazán húzható meg a határ a laptop/notebook és a netbook között.

Általánosságban véve, szerintem legalább 2 gb-os memória és egy legalább 2000 mhz-s (ejtsd: megahertz)órajelű processzor mindenképpen ajánlott.

A képernyő átmérője is számít, mert néhány óra munka után már fárasztó tud lenni a túlságosan kicsi képernyő. Min 14"-s (col) vagy inkább 15.6ʺ-s átmérőjű kijelzőt érdemes választani.

A merevlemez mérete másodlagos. Ha csak tanulásra kell még a 40gb is elegendő. Persze szokás telepakolni mindenfélével, ám ez csupán az alsó határ. A több nem árt.

Általánosságban véve sem.

Min ez alól csak akkor van kivétel, ha várhatóan és rendszeresen is valamilyen speciális feladatra kell a gép. Pl.: modellezés. Ám ebben az esetben is inkább valószínű, hogy lesz az egyetemen erre használható gép.

Többek között az Asus több ilyen képességű gépet is gyárt.

Biztosan találsz ennél jobbat is, de pl. az "Asus X501A-XX263D Black FD 2Y" már 89000ft-t újonnan is elérhető és nem 2000 hanem 2400 mhz-s processzor van benne. (Csupán egy gyors keresés után hirtelen ezt találtam.) A processzoroknak az órajel az egyik legfontosabb mutatójuk. Leegyszerűsítve minnél magasabb, annál jobb.

Ne foglalkozz vele, ki mit mond, 4 gb-nál több memóriára nem igazán van szükség, bár annyi meg jól jöhet.

Mi még? Az operációs rendszert gyakran adják a gép mellé. (Egy törvény miatt elvileg, nyugodtan lehet kérni operációs rendszer (os) nélkül a gépet.)Amennyiben a windows-t szereted, nem biztos, hogy érdemes most megvenni. Drága is és várhatóan egy éven belül meg fog érkezni a következő windows kiadás.

Figyelmedbe ajánlom a linuxokat. Én most például egy kubunturól írok és nagyon meg vagyok vele elégedve. Igaz a windowshos hasonlóan meg kell tanulni a használatát.

A jó tanácsokat pedig annyiban érdemes körültekintően kezelni, hogy vannak akik a saját vágyaik vagy "hitük" szerint fognak válaszolni. Na meg gyakran nem a kész tények hanem a marketing és barátok alapján döntenek az emberek.

Sajnos a marketing húzások egy része, "A hogyan vásároljunk laptopot"

[link]

[link]

[link]

Forrás:google.com

Rendszergazda vagyok.

2013. jan. 7. 09:14
 4/14 anonim ***** válasza:

A kettő teljesen más kategória. Nagyobb kategóriabeli távolság van egy asztali PC meg egy noti között, mint utóbbi és egy tablet között. (Szerintem.)

Míg egy notebook egy teljes értékű számítógép, addig a tablet gyakorlatilag egy erősen korlátozott képességű, nagyra nőtt okostelefon. Ha nem csak facebookozásra, meg esetleg pár rövid email megírására kell majd, én midnenképp a notebook meleltt dötnenék.

2013. jan. 7. 09:19
 5/14 anonim ***** válasza:

"A processzoroknak az órajel az egyik legfontosabb mutatójuk. Leegyszerűsítve minnél magasabb, annál jobb."

Nem kötözködésből, mert látom, hogy nagyon segítőkészen álltál hozzá, de ez nem ilyen egyszerű ám. Két azonos órajelű ámbár különböző felépítésű processzor között tetemes különbségek lehetnek teljesítményben. Az órajel csak akkor utal pontosan a teljesítményre, ha két azonos felépítésű procit hasonlítunk össze. Amúgy a mai procik 2GHz felett már használható teljesítményt produkálnak főleg ha az egy Sandy vagy Ivy bridge architektúrás egység.

2013. jan. 7. 09:58
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Azért valamennyit értek a gépekhez amit a hármas leírt nagyjából tudom. Azért tettem fel a kérdést, mert sok helyen olvastam, hogy a tabletek át fogják venni a laptopok helyét. Köszi mindenkinek a választ!
2013. jan. 7. 13:54
 7/14 anonim ***** válasza:
Az, hogy át fogják venni a helyét, az nem azt jelenti, hogy jobbak lesznek. Csak akinek semmi másra nem kell egy noti, mint facebookozni, annak felesleges egy magasabb kategóriájú eszközt venni, ami nehezebb is kicsit, amikor gyakorlatilag nem használja ki.
2013. jan. 7. 13:58
 8/14 A kérdező kommentje:
jogos, igazad van...
2013. jan. 7. 14:50
 9/14 anonim ***** válasza:
tabletért 50000 ft többet kár kiadni ,nekem van tabletem ,és van notebookom is .mind kettőt szeretem ,notebookomat nem viszem sehova ,tabletemet igen.de én mind kettőn játszom,fórumozom,filmet nézek,és emailt olvasok.
2013. jan. 7. 17:07
 10/14 anonim ***** válasza:

#9: igen, erre kár kiadni többet, ha csak emailt olvasol, filmet nézel, meg játszol pár flash-játékkal.

De ha mondjuk komolyabb dologra is kell, akkor már egy noti jobb választás.

2013. jan. 7. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!