Első és legfontosabb kérdés: van-e fizikai rálátás a két ház között? Magyarul: látod-e a házukat?
2012. nov. 3. 10:47
2/5 anonim válasza:
Hááát wifin keresztül ez elég érdekes volna. Van egy úgynevezett wifi vadász nevű antenna ami elméletileg képes 1km-re is adni a jelet, gyakorlatban hogy működik-e ez vagy nem azt nem tudom sajnos. A lényeg az hogy teljesen sík terep kellene lehetőleg ne legyen útba panel vagy nagyobb épület, esetleg domb vagy erdős rész, tehát tiszta terep kellene. Akkor ugye neked vagy a haverodnak kell hogy legyen wifis routere aminek az antennáját egy kábellel felviszed a tetőre a haverodnál meg lenne a vevő azt meg szintén a tetőre kéne vinni és valahogy úgy irányítani hogy a házatok felé nézzen. Egy ilyen wifi vadász izé olyan 13 ezer körül van valahol. Ha beírod googleba biztos megtalálod. Plusz a router meg minden, csak szerintem értelmetlen volna kidobni rá ennyi pénzt mert ugye kitudja hogy működni fog-e vagy sem. Én így oldanám ezt meg ha tuti biztosra lennék abban hogy működik a cucc.
2012. nov. 3. 10:49
3/5 A kérdező kommentje:
Jó helyzetben vagyok mert nekünk nagy szilikát házunk van nekik meg vályog parasztház és látni is a házukat, neki nem telik vezetékes netre de unom hogy feszt mászkálnom kell hozzá vagy neki hozzám ezért akarnák erre vmi megoldást.
A cuccokat én spec a pcx-től szoktam venni most is azokat nézegetem de nem nagyon értek én ehhez miket kéne venni, van elképzelésem de hát az olyan is.
2012. nov. 3. 10:58
4/5 A kérdező kommentje:
Hogy néz ki egy vevő? a wifis router addig okés de a vevő az milyen? link pl?
2012. nov. 3. 11:01
5/5 A kérdező kommentje:
Jól elszaladt mindenki, mindegy azóta többet tudok mert ez alapján után olvasgattam.
És hát igen tényleg költséges de a legdrágább az adó oldala mert a jelerősség csökkenését nem lehet elnézni és úgy hagyni és ez pénzbe kerül, (router, AP, körsugárzó stb).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!