Szeretnék új számítógépet venni, szerintetek mennyi lenne a reális ára?
Nem értek hozzá (és igazán egyik ismerősöm sem), de szeretnék 1-2 infot begyűjteni, mielőtt bevásárolok. Nem kell egy komplett számítógép, csak a ház (természetesen nem üresen). Operációs rendszerrel, esetleg DVD meghajtóval együtt. Nem szeretnék gagyit venni, de nem is kell egy hiperszuper drága dolog.
Mondhattok márkát is, meg egyéb alap információt, amit tudnom kellene, mielőtt elindulok vásárolni.
Köszönöm!
Szia!
Ezen az oldalon találsz használt márkás gépeket is (Dell, Fujitsu-Siemens, Lenovo, HP). Hasonló módon kerülnek be ezek is az országba mint ahogyan az előttem szóló említette, úgyhogy szerintem nem kell attól tartanod hogy hamar tönkremegy. Ráadásul itt kapsz 1 év garanciát is asztali pc-kre. A környezetemben van már 4 használt gép amit innen rendeltek, mindegyik kifogástalan állapotú (persze a ház nem úgy néz ki mint egy új, de nincs karcolgatva, megtörve).
Itt az oldal linkje: [link]
Ha van még kérdésed mond. :)
Egy számítógépre még mindig "nem kötelező" megvenni huszon akárhány ezerért az op. rendszert. Lehet, hogy vanrajta, lehet, hogy nincs. Én is vettem már használtan, írták, hogy van rajta, aztán itthon látom, hogy full üres volt a vinyó. (Na azon elég nehéz lett volna találni vírust:D)
A lényeg a lényeg, hogy ha van a családba vagy a baráti körbe aki ért a win felrakásához, akkor célszerűbb lenne őt megkérni, hogy töltsön le egy win-t, írja ki CD-re és telepítse fel. (és utána persze a számítógéphez tartozó drivereket is, hogy legyen hang, ismerje fel a videókártyát..)
Ha nem írják, akkor nincs. De nem fontos hamis Windows-szal szenvedni (frissités, egyéb bajok), amikor van annál sokkal jobb. Tessék Linux-ot, közelebbről Ubuntut feltenni! Se tűzfal, se vírusirtó nem kell hozzá, kevés memóriával is beéri, ráadásul ez nagyon könnyen megtanulható. Kell rá LibreOffice és kész. Ha Windows-t akarsz, akkor pedig gyakorlatilag mindennek van ingyenes párja, sőt sokkal jobbak is.
MSOffice helyett LibreOffice,
Windows Media Player helyett pl. VLC,
Adobe Reader helyett Foxit Reader
Fizetős vírusirtó és tűzfal helyett ingyenes (pl. Comodo),
Böngésző: Mozilla Firefox, Google Chrome stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!