Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tényleg zárolva lett a számító...

Tényleg zárolva lett a számítógépem?

Figyelt kérdés
Tegnap este a netet bőngészgettem, és egyszer csak az egész képernyő kifehéredett és egy üzenet jött elő hogy: Magyar Rendőrség Osztály elleni kiberbűnözés és hogy zárolva van a gépem és fizessek ukash utalvánnyal 20000ft-ot két napon belül h feloldják a gépet. Ha ezt nem teszem meg nem oldják fel, és per indul ellenem. Igaz lehet ez az üzenet, vagy csak valami vírus, és ha az akkor mit lehet tenni ellene?

2012. okt. 18. 15:08
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:

Ettől nem kell megijedni. Ez egy távoli szerverről autómatikusan letöltődő program (.exe) ami blokkolja a beviteli eszközöket igy nem tudsz ellene sokat tenni.

A legjobb megoldás az ha amint bejön az oldal, vagy látod hogy tölt be x-eled, vagy ha már bejött akkor reset és probléma megoldva (ideiglenesen) utána F8 billentyű és csökkentett módra léptetsz, aztán enter és bebootol utána internet off és az autómatikusan induló progik közül az összes (ami böngésző) vedd ki a pipát, utána reset és normál módban malware bytessel átnézed a gépet és ha nem talál semmit akkor megusztad a nehezét mert akkor a távoli szerver blokkolt és még nem jött le az a progi ami tényleg veszélyes. Remélem tudtam segíteni. Én vagy 20szor találkoztam ezzel az esettel torrent oldalakon pl: ncore , kickassto, biratebay.... szóval legyetek óvatosak, és a google chromeban a beállításoknál vegyetek ki minden olyan pipát ami arra utal , hogy az adott oldal hozzáférhet a számítógép bizonyos részeihez, pl: egérmutató eltüntetése, távvezérlés....

2014. máj. 25. 18:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!