Haldoklik a számítógépem? (Alant a tünetek)
Eleinte csak az összes böngészőben, amit kipróbáltam akadoztak a videók, kiváltképpen, amikor kiraktam teljes képernyőre.
Majd a CD-DVD író nem nyílt ki, csak amikor nyolcmilliószor megnyomtam a gombot és erőszakoskodtam vele.
Most pedig időnként nem érzékeli a billentyűzetet vagy a hangszórót. Be vannak dugva és használat közben egyszer csak leáll a működésük.
Ezek a hibák minek a jelei?
És ezt könnyen és olcsón szervizelik, vagy lassan és drágán?
Ha így hagyom, javítás nélkül, akkor szépen lassan porrá lészen?
Nekem sokkal inkább szoftver gyanus (flashplayer, más alkalmazás hiába, vagy operációs rendszer, pl. windows hibája), mintsem hardver (a fizikailag megfogható részek) gyanus, bár utóbbit te magad teszed tönkre , erőszakkal, ahogy írod... :S
Türelemmel többre mész, pláne ha időben kezdtél volna utána járni. De még ha alkatrész probléma, az említettek többsége a legolcsóbbak, pláne ha asztali gép , és nem laptop; azaz egyenként cserélhető a többségük; billentyűzetet egy ezresért is kapsz, egeret is.
A videók lejátszása is szoftveres hiba, nem alkatrész (nem hardver) hiba, A LEGTÖBB ESETBEN (90%ban). Tehát érdeklődj utána egyenként a problémáknak akár itt, akár a prohardver hu -n. Videolejátszás hibának százféle oka lehet, körül kell járni, jelezned kell, pontosan mikor mi történik, visszakérdez a hozzáértő, jellemző-e emez, vagy amaz. Tehát módszeresen lehet egyenként végigjárni a SZOFTVERhibákat.
De lehet, hogy már újra kell telepítened az op.rendszert.
Sose ütlegelj érzékeny elektronikát. Pl. cd / dvd meghajtó kiadása is szoftveres, alapból; a gomb csak pluszban van rajta, de szoftveresen is kezeli, érzékeli az állapotát. Egy op.rendszerhiba okozhat eject problémát is, tehát hogy a cd/dvd meghajtó tálcája nem nyílik ki - TEHÁT SZOFTVERES HIBA jellemző, és nem hardveres, kivéve, ha ütlegeled. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!