Tényleg zárolva lett a számítógépem?
Nekem is volt szerencsém találkozni ezzel a kis "kedvességgel". A tűzfal ideiglenes kikapcsolása alatt pillanatok alatt felszökött a gépre (biztos, hogy többet ilyet nem teszek).
Újraindítottam csökkentett módban hálózat nélkül, sajnos úgy valamiért a vírusirtás nem indult el, de kikapcsoltam minden automatikusan induló programot hátha, aztán újraindítottam a gépet normál módban úgy, hogy kihúztam a hálózati kábelt (ahogy olvastam sz'tem csak az utóbbi művelet miatt sikerült elkerülnöm a blokkoló ablakot).
Nekem smart security van a gépen, most fut a teljes vizsgálat, már kétszer jelezte, hogy talált valamit. A malwarebytes is talált 6 objektumot. Sz'al jelenleg pucolom a gépet 1000-el aztán majd meglátom sikerült-e elérni valamit.
Az istenit!
Én is elkaptam komolyan mondom teljesen felbasz sikerült kiírtanom de aki ezt kitalálta azt remélem örökre lecsukják kurv@ idegesítő volt!
Cimborám XP-s gépén 12-23 14:34-által linkelt oldal útmutatása alapján sikerült orvosolnunk a problémát.
Az első "megoldás" nekünk nem jött be; csökkentett módban és csökkentett mód hálózattalban is blokkolta a képernyőt.
A második viszont bevált.
Újraindítás után Startup alatt vadul nyomkodtuk az f8-at. A Speciális rendszerindítási lehetőségek közül a Csökkentett mód parancssorral kiválaszt. Következő ablakban csak enter . Mikor betöltött a parancssor ez begépel: cd c:\windows\system32\restore
Ha belépett a könyvtárba akkor ez begépel: rstrui.exe
Ezzel elővarázsoltuk a rendszer-visszaállítást, amit eddig nem sikerült. Visszaállít egy korábbi időpontra. Tovább után valamelyik vastagon szedett dátum, amikor még biztosan nem volt ez a sz@r. Tovább. Tovább. Mikor újraindult már töltöttük is le a Malwarebytes Anti-Malware-t, amit ajánlottatok. És most éppen keres...
Sziasztok!
Így fél három, három óra körül én is kaptam egy ilyen tüskét az oldalamba. Először azt hittem igazi, de tüzetesebb olvasás után rájöttem hogy vírussal van dolgom :D ekkor kicsit megkönnyebbültem, első gondolatom az volt hogy bemegyek a rendőrségre és megkérdezem hogy ezt most komolyan gondoltátok, srácok? Nem mintha sok rendőr haverom lenne :D.
Lényeg a lényeg, első dolgom az volt hogy kitéptem a hálózati kábelt a falból (nem is :D), aztán mivel normál módban a gép még mindig nyaktól lefelé bénult állapotot mutatott, ezért csökkentett, mód. Nekem nem nagyon van vírusírtóm, úgyhogy magamtól kezdtem el kutakodni :D de találtam a D: partíciómon (a C:-n van a windows) egy wsdssds vagy valami ilyesmi nevű fájlt (csak úgy csücsült D:-ben ha jól emlékszem, nem volt mappában) ami elég gyanús volt, valószínűleg az volt a ludas. Most normál módban szintén takarítok Malwerbytesal (valaki írta ezt is előzőleg), bár már 10 perce megy és még nem talált semmit, úgyhogy remélem nem másolja magát törlés hatására mint ahogy valaki előttem írta.
Nekem is sikerült megkapni,jelenleg is takarít a Kaspersky rescue disk,szerintem már meg is van a kis huncut.
Ha valakit érdekel,hogyan tüntesse el biztosan,annak ajánlom ezt a linket -----> [link]
Nekem csütörtökön, reggel jött ez be, tök álmosan hunyorgok, aztán pánikolva hívom a srácot, aki a gépemet beüzemelte, ő mondta, hogy nyugi, ez egy hülye vírus, keressek valakit, aki le tudja szedni (ő költözés miatt nem ért rá). Teljesen hülye vagyok a gépekhez, de itt nem is tudtam semmit se csinálni, csak kikapcsolni. (Amúgy hogy tudok csökkentett módban indítani, ha nem reagál semmire a gép...? Hátha egyszer még szükségem lenne rá....). Anyám egyik jófej kollégája kerített egy szervízt, oda elvittem a gépet, 4000-ért megcsinálták. Azt a 4000-ret meg nem bánom, most új vírusirtó is van rajta, meg helyrepofozták a ventillátorokat, mert nagyon zúgtak, most meg tök csendesek.
És ezáltal is üzenek az elb*szódott víruskészítőknek, hogy menjenek a büdös francba, inkább írnának egy jó programot, és azt eladva kaszálnának, minthogy így próbálják lehúzni az embert... miközben telefonálgattam a segítség után, az járt a fejemben, hogy mennyit kéne melóznom, ha ezt most tényleg be kéne perkálnom... Csóró egyetemista vagyok, diákszövetkezetnél is 5 napból 1 egész napi fizetésemet levonja a szövetkezet, meg az állam, és még ilyenek is bejönnek nekem. Ez nagyon gonosz dolog, komolyan, menjetek inkább recskázni justin bieberre. Nem tudom, hányan fizették/fizetik be, de hátha minél többen hallanak róla, annál kevesebben dőlnek be. Én pl nem hallottam erről a vírusról, de pl a 13 éves tesóm igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!