Mi az a DNS-kiszolgáló?
Olvastam neten, hogy ha beírom ezt az elsődleges és másodlagos DNS-kiszolgálókhoz, akkor gyorsabb lesz a netem!
elsődleges:208.67.222.222
másodlagos:208.67.220.220
Valódi ez? Mi ez? Biztonságos ez? Nem árt a gépnek, vagy netnek vagy bárminek, hogy átállítottam?
Mert a régi (celeron 1.1 ghz, 768 mg sdram) gépemen semmi változás nem történt! Viszont vettem egy új gépet (NEM CSAK EZÉRT!! Dell Optiplex GX 760)és ott tapasztalható volt gyorsulás! Mitől?
A DNS szerverek oldják fel az IP címeket. Azaz a google.hu-ból 173.194.35.191 oldja fel, ami alapján már meg lehet szólítani a konkrét szervert.
Ha a kiszolgálód szerver lassabb, akkor esetleg kicsit tovább tarthat a cím feloldása. Ha minimális sebesség növekedés érhető csak el azzal, hogy nem az övéhez csatlakozol, hanem egy külső szerverhez.
Egy távolabbi szerver és a géped közé _talán_ könnyebb beékelődni és fantom címekre irányítani.
Köszönöm az eddigi válaszokat, de még várom a segítségeket!
Amúgy Inviteles kábelnetem van (10 megás)
7
Menjél te a P****ba! A segítség szót akkor írom másképp: KOMMENT, VÁLASZ!
TE PARASZT!
De felfogtam!
Amúgyis hogy érteném? Először tanulj meg nyelvtanozni és helyesen írni: "TE sérteget..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!