Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért nem engedi feltenni a...

Miért nem engedi feltenni a gépem a Windows 7 Ultimate 64bit-et? Alaplap és processzor csere történt.

Figyelt kérdés

Alaplap: Asus Crosshair V Formula Z

Előző alaplap meghibásodott: Asus M4A89GTD PRO / USB3

Processzor: AMD FX 8150

Előző processzor: AMD Phenom II x4 965

Winchesterek: 2db Samsung Sata II 500GB (Ez nem lehet gond, mert felismeri a winchestereket és a Win7 telepítőben alul a tallózásban is tudom nyitogatni a mappákat.

Videókártya: Asus ENGTX 460 SE

RAM-ok: 4db 2GB 1600MHz DDR3 Kingston HyperX

A Windows telepítő táblázatában ahol a winchestert kéne kiválasztani amire akarom, hogy települjön a Win7 üres és egy új ablakban az alábbi üzenet van:

"Nem található eszközillesztő. Győződjön meg arról, hogy a telepítési adathordozó tartalmazza a megfelelő illesztőprogramokat, majd kattintson az OK gombra."

#Windows 7 #Asus Crosshair V Formula Z #Windows 7 telepítési probléma #Win7 telepítési hiba
2012. szept. 17. 20:06
1 2
 11/17 todor aron válasza:
Mindent megpróbáltam! ezek közül mindet! még Windows 8-al is megpróbálkoztam, DVD-t,USB-t mindkettőnél de nem tudtam feltelepiteni! Kérlek segítsetek.
2015. máj. 25. 18:25
 12/17 anonim válasza:

Windows 7 USB installation tool

https://www.youtube.com/watch?v=ufsczv8cIeM

2015. nov. 9. 22:11
 13/17 anonim válasza:
Asus X554l laptopnál az usb3 port kikapcsolása oldotta meg a problémát
2016. jan. 17. 09:56
 14/17 Treská válasza:
Én benyomtam a PXE ROM funkciót a boot menüben és jó volt.
2016. jan. 22. 09:31
 15/17 anonim válasza:
100%

Sziasztok!

Én egy ASUS Z170-A val futottam bele ugyanebbe, az eredeti kérdésben szereplő hibaüzenetbe.

BIOS-ban hiába állítottam át bármit, és hiába választottam másik USB portokat a telepítéshez, mindig ugyanoda lyukadtam ki.

A megoldást egy reddit hozzászólásban találtam, ami erre a pdf-re hivatkozik:

[link]

A 3. módszerrel nekem feltelepült USB-ről a Win7.

Kell hozzá:

1. Egy (akár másik, működő) számítógép, ahol a USB telepítőt összerakod.

2. ASUS EZ Installer (az alaplaphoz adott telepítőlemezen is megtalálható, de online is le lehet húzni).

3. Egy minimum 8GB-os pendrive. (Nyilván le lesz formázva, úgyhogy minden elvész róla.)

4. Windows 7 telepítőkészlet

(Írják, hogy kellhet egy SATA optikai meghajtó is, de én azt megúsztam a lenti lépésekkel.)

Ahogy nekem működött a dolog:

1. Windows 7 DVD behelyezése (vagy egy ISO mountolása mondjuk DaemonTools-zal).

2. Pendrive csatlakoztatása.

3. ASUS EZ Installer indítása.

4. "Windows 7 OS disk to USB storage device" opció választása.

5. Feltételek elfogadása.

6. Telepítőkészlet forrásának (DVD meghajtó/DaemonTools emulált meghajtó) kiválasztása.

7. USB eszköz kiválasztása, amire felmásolásra kerül a módosított telepítőkészlet (belekerül az USB driver).

8. Figyelmeztetés (hogy a pendrive-ról minden törlésre kerül) okézása.

9. A végén (eltart egy darabig) OK, ill. Bezárás.

10. Pendrive be a célgépbe, és hajrá!

Remélem, lesz, akinek segít!

Üdv!

2016. jún. 21. 23:55
 16/17 anonim válasza:
100%
Megoldás Lenovo G50 esetében az volt hogy nem USB3 ba hanem USB2 be dugtam a Pendrive telepítőt
2016. dec. 21. 11:21
 17/17 cosmos válasza:
95%

Kiegészítés 2017-ből:

Ha olyan laptopod van, amin csak USB 3.0 csatlakozó van, akkor a Windows 7* USB 3.0 Creator Utility (intel) segítségével meg kell változtatnod a win7 install fájlokat, úgy, hogy hozzátegye ezt az opciót is. Itt érhető el: [link]

2017. máj. 5. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!