Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Linux program telepítés Hiba?

Linux program telepítés Hiba?

Figyelt kérdés
Nemrég feltelepítettem a Fedora Linux-ot és olyan problémám lenne hogy bármit is akarok telepíteni(Linux program) ezt a hibát írja ki: [link] ötletek? Előre is köszönöm :)

2012. aug. 16. 18:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Csak rendszergazdaként telepíthetsz.

Hogyan indítod a telepítőt?

Ha konzolból, akkor tedd elé, hogy "sudo ".

(Ha telepítve van a sudo program, akkor így root leszel és megy a telepítés.)

Ha a menüből indítod, akkor valami rosszul lehet beállítva, próbálj jobb gombot nyomni rá, hátha lesz run as root vagy hasonló opció.

2012. aug. 16. 18:34
 2/5 A kérdező kommentje:
letöltöm az alap Firefox-al rákattintok 2X és a "finished" után kiírja ezt a hibát. és rendszergazda vagyok a rendszerben. nincs ötletem :S
2012. aug. 16. 18:40
 3/5 ejbenjaro ***** válasza:

Elolvastad a hibaüzenetet? Meglehetnem nem, mert akkor nyitottál volna egy terminált és rootként futtattad volna a hibaüzenetben javasolt parancsot...

Tehát a terminál megnyitása után nyomsz egy su - parancsot (kell a kötőjel is a Fedora FAQ szerint ( [link] ) beírod a jelszót, amiből egy fia karaktert sem fogsz látni nyomsz egy entert és ha m inden ok akkor a promptban szerepelni fog a root szócska. Ezután kiadod a yum-complete-transaction parancsot. Aztán ez után próbálj meg telepíteni bármit is.

2012. aug. 17. 10:06
 4/5 ejbenjaro ***** válasza:
Milyen program az egyébként, amit nem a csomagkezelővel töltesz le, hanem firefoxxal bányászol le a netről? Nem mellesleg szerintem jobb ha nem rendszergazdaként (értsd root) használod a gépedet. Nem biztonságos. Legyen egy sima felhasználód és ha kell, akkor a su, vagy sudo parancsokkal terminálból (illetve ennek grafikus felületre szánt verziójával (esetedben gksu, gksudo)) is fogsz tudni futtatni programot rootként.
2012. aug. 17. 10:11
 5/5 kovpet ***** válasza:

"rendszergazda vagyok a rendszerben"

rootként futtatod a firefoxot? Ne már :)

2012. aug. 17. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!