Mi lehet a gond az akksival?
win7-et használok a laptopon. Be van állitva hogy ha 30%-ra lecsökken az akksi akkor figyelmeztessen és hibernálja a gépet. Ám mégis mindig az van, hogy totál lekapcsol az egész bármiféle figyelmeztetés nélkül mert kritikus lesz a töltöttség és 5% alá is lemegy.
Ráadásul úgy, hogy elmegy 1,5 órát és lemegy akkor mondjuk 40%-ra és aztán egyik pillanatról a másikra 40%-ról leugrik 5% alá.
Ez mitől lehet? Próbálgattam eleinte olyan progikkal amik elvileg meghosszabbitják a készenléti időt, meg olyat is ami normálisan kijelezné a win7 saját értesitője helyett, de leszedtem őket, mert semmi hasznuk nem volt. Most csak egy kis asztali widget vagy micsoda van ami mutatja a töltöttséget, de az nem tudom mennyire zavarhat be a rendszerbe.
Eleinte még nem volt gond, mert normálisan kijelezte a dolgokat, de kezd meghülyülni már. Kicsit több mint fél éves a laptop, ennyi idő alatt már kezdene tönkre menni az akksi?
Az készenléti idővel nincs gond, cska ez a hirtelen nafta elfogyás idegesitő
Nézd meg a használati utasításban, hogy a te gépeden miként lehet az akksi újra kalibrálását megcsinálni. Elvileg ez segíthet abban, hogy a különböző segédprogramok a megfelelő töltöttségi szintet mutathassák.
Ha az újra kalibrálás után sem szűnik a gond akkor valószínű, hogy kezd elhasználódni az akksi.
Sajnos nem kizárt, hogy nem a legjobb anyagból lett összerakva.
Tanácsként csak annyit, hogy amennyiben új akksit kell venned azt csak akkor tedd be a gépbe, ha úton vagy és nem tudod hálózatról működtetni a gépet.
Én már 1.5 éve ezt csinálom. Az akksi olyan mint új korában mivel csak 2-3 havonta volt pár órát használva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!