Vélemények tapasztalatok asztali gépekről?
1: ha jó ár-értékű gépet szeretnél, akkor magadnak kéne összerakni egyet egy kisméretű gépet(elég ha te válogatod össze a gépet, és összeszerelteted)
2: én várnék egy kicsit a trinitis procikra(nyár végén jelennek meg, de ha 10 évre tervezel, akkor az már nem is olyan sok idő)
3: akár trinity alapú laptopokat is nézegethetsz, dell asus, hp vonalon
4: ma nem fogsz olyan gépet kapn, ami 100% hogy elmegy 10 évig
Ötlet:
Ház:
Kisméretű, viszonylag nagy teljesítményű táppal. Ezzel nem hinném, hogy baj lenne:
Sok merevlemez fér bele a későbbi esetleges tárhelybővítéshez.
Alaplap:
Nem túl drága, viszont van rajta USB 3.0 és SATA III és RAID vezérlő.
Memória:
Ez szerintem sokáig elég lesz és meglepne, ha a sebességből is kifutna.
Processzor:
SSD:
Ez nagyon meggyorsítja a programok betöltését.
HDD:
Nagy merevlemez=nagy tárhely.
Videokártya:
Nem tudom mennyire van rá szükség, ez egy kis fogyasztású, de ehhez képest nagy teljesítményű kártya.
Megjegyzés:
-A gép így elég messze van a 300 ezres határtól. Igény esetén belemehet egy i5-2500 vagy i5-3550 is, ami a magasabb órajelek miatt időtállób lehet.
-A videokártyára szerintem csak később lehet szükség, akkor bármilyen PCI-E 16x-os foglalatba való kártyával bővíthető, a jövőben még jobb teljesítmény/fogyasztás arányú kártyák is piacra kerül(het)nek.
Ezzel a géppel videokártyával együtt kb. 70, anélkül kb. 100 ezer forint jutna monitorra. Ennyiért már nagyon kellemes 24"-os darabokat lehet kapni, vagy akár még nagyobbakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!