Mit csináljak? Csökken a tárhelyem!
A gond az, hogy a C meghajtón (Windows, meg mindenféle ezen van) folyamatosan csökken a tárhely... van, mikor kiírja, hogy "Szabad hely: NTFS 0"
64 bites Windows 7-em van. NEM program frissítései, az biztos... mert van, hogy néha felugrik 600mb-ra, aztán van, hogy alig van valami... van, hogy 1-2 giga szabad hely van rajta, aztán máskor megint semmi... most az előbb is az volt, hogy bekapcsoltam a gépet, volt rajta 217mb szabad hely. Majd felmentem Facebookra, válaszoltam egy üzenetre, és 0MB maradt... EZ MICSODA?!?!??!?!?!?!?!!??!
Nos először is:
A Windows alapból nem korlátozza a gyorsítótár méretét. (Bár lehetőség van kézzel beállítsani - és érdemes is) Így ha kevés a ram, előszeretettel irkál a merevlemezre. Néha akkor is, ha lenne elég ram. Tehát swapol. (avagy gyórsítótárazik, lapozófájl)
Ezen felül a Chrome (meg más böngészők is) előszeretettel irkálnak szintén a merevlemezre, pl a betöltött weblapok elemeit, képek stb, hogy legközelebb gyorsan betölthetőek legyenek. Így aztán máris érthető, mitől is tűnik el a hely.
Mindezek után hozzátenném, hogy egy ~40GB -os partíció NAGYON kevés egy Windows Vista/7 helyigényű operációs rendszernek, amikor maga az oprendszer ~11GB -ot foglal és ehhez hozzájönnek még a programok, felhasználó fájlok. Én ~64GB körül szabnám meg az ~elegendő~ határvonalat.
Értem... és akkor most mit csináljak?
Én nem értek hozzá, a tesóm csinálta az egészet. Hogy lehet nagyobbá tenni a partíciót?
Ja... meg még az is a pakliban van, hogy D meghajtót telerakta valami ilyen szájbak*rt mappákkal... -.-
Ilyen nevűekkel, hogy: 1ef22c7d95b7ba06f4836379213a27
És nem enged belelépni, merthogy rendszergazdai jogosultságot kér... DE ÉN VAGYOK A RENDSZERGAZDA.... -.-"""""""""""""""""""""" Van még egy "apu" felhasználó a gépen, meg egy "Guest" felhasználó, és semmi....
Azokkal a mappákkal ne foglalkozz, az frissítéskor is felkerülhet. Nem ott megy el a sok GB. Eressz rá egy CCleaner-t és a nem használt programokat (Vezérlőpult, programok telepítése-törlése) szedd le.
Ajánlanék partícióméretezést is, de azzal meg tönkre is vághatod a gépet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!