Az baj/tönkreteszi a laptopom, ha egész álló nap be van kapcsolva?
nem
a hibernálás azt jelenti, hogy a memória tartalmát kiírja a merevlemezre, és leállítja teljesen a gépet, mikor újra elindítod, akkor ezt másolja vissza a memóriába
gondolom te a készenléti állapotról beszélsz, ahol a memória kivételével mindent leállít
ez azért rosszabb mert ha valami áramingadozás van közben( mondjuk egy villám), akkor könnyebben megsülhet
amúgy én is hibernálni szoktam, és csak hetente indítom újra a gépet
Kedves előző válaszoló!
A kérdező laptopról beszélt, így nem valószínű, hogy érinti az áramingadozás, vagy a villám. Kivéve ha pont a laptopba csap! :) A laptopnak egyébként nem lesz baja, csak az aksi megy tönkre gyorsabban.
Ha jól tudom, amíg van hálózati áram, addig a számítógép onnan nyeri a működéséhez szükséges feszültséget és kíméli az akkut.
Szóval, bekapcsolva hagyhatod, de az áramszünet tényleg gond lehet, ha hosszantartó.
G.
Úgy tudom, nem. De én olyasmit is hallottam, hogy oké, hogy hálózatról megy a gép, de akksin keresztül. Nekem mindig ki van véve az akksim, hogyha hálózatról megy a gép. Minek bel akkor akksi? Tök felesleges...
A gyári akksim így 3 évig bírta, mindenki azt mondta, hogy ez elég korrekt időtartam. Hetente kb 8-10 alkalommal használom akksit, ha feltöltött, kiveszem. Csak akkor van benne, ha szükséges. Most használom a második akksimat, lassan öt év alatt. Barátnőm laptopjának az akksija már akkor sem bírt 10 percet sem, amikor az enyém még vígan elment (első akksival) másfél-két órát (attól függ)..neki mindig benne volt a laptopban az akksija...
Te döntésed:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!