Windows XP jelszó elfelejtés, feltörés, stb! Alul kifejtettem. Ötletek?
Egyik nap bekapcsoltam a számítógépet, és azt írta ki hogy lejárt a jelszavam, iletve le fog járni x nap alatt, most tartok a 9 napnál, azt írja hogy meg kell változtatnom, de a régit én nem tudom, mivel soha nem jelszóval indul el a gép hanem magától. VAn pár jelszó de azok az interneté, stb.. az összeset próbáltuk már, és ahhoz hoyg új jelszót adjak ugye meg, kell a régi is.
Utánanéztem interneten, és egy csomó hacker tippet adott de sehogy sem bírtam megcsinálni. Ilyenkor hová kell fordulnom? Én nem emlékszem hoyg bármiféle jelszót állítottam a gépre, ugyanúgy tudok netezni, meg gépezni, csak félek nehogy a napok lejárta után ne tudjak belépni, elvesznek az adataim!Köszönöm a segítséget előre is!
1) Nekem fura, hogy egy jelszó lejár. Próbaverziós programok szoktak lejárni meg jelszóval védett, de csak egy időre megvett szolgáltatások, pl vírusirtó. Kérdés: vajon a windows-od csak egy ideig jogtiszta (pl campus agreement)? Jogtiszta egyáltalán?
2) Biztosan a Windows jelszava fog lejárni? Nem tudsz egy printscreent küldeni a bejelentkezésről?
3) Hozzáfér más a gépedhez? Ha igen, kérdezd meg tőlük.
4) Nem lehet ez valami trükkös kis vírus vagy egyéb kártékony program?
5) Amíg lehet, mentsd ki az adataidat, és ha 9 nap múlva tényleg nem tudsz belépni, akkor telepítsd újra a rendszert.
a második válaszolónak.
Pedig a windows xp tud olyat, hogy bizonyos időnként jelszót kell rajta frissíteni, ez beállítás kérdése szokott lenni, már több ilyennel is volt dolgom xp-nél, meg 2000-nél is. Ez nem jogtisztaság kérdése, semmi köze nincs hozzá.
Az adatait csak akkor fogja tudni lementeni, hogyha nincs megadva Rendszergazdai jelszó, vagy egy másik oprendszer telepítésével. De erre már utaltam.
Az első válaszoló voltam.
belépsz a fiókba .. futtatásba beírod h cmd utáne a parancsorba .(cmd parancsra jött be) beírod h net user felhasználónév(amin megakarod változtatni a jelszó) jelszó ( ami legyen a jelszó)
szóval így néz ki : net user felhasznév jelszó
Utolsó felhasználónak: ezt mrá próbáltam és nem jött be
A többieknek pedig: úgy tudom teljesen jogtiszta a dolog, nem én tettem rá a progit, hanem kijötte gy szakember és az csinálta nekünk, felhívtuk, azt mondta hogy ő nem adott meg jelszót...
EBCD – Emergency Boot CD
ezt öltsd le ird ki egy cd-re és utána erről bootolj
10 másodperc alatt törölheted a jelszót
(egyszerű a használata lépésről lépésre vezet xp-né 3 lépés kb.)
Már használta semmi gondot nem okoz.
Windows NT / 2000 / XP -hez jó
Start-> Futattás-> cmd
Le OK-ozod. Kijön egy ablak oda beírod > után SZÓKÖZ NÉLKÜL Net User (neve) ...Ha sikerült akkor jön ki sok infó...Aztán Net User (neve) * És jelszót fog kérni..Oda beírod 123456789 , megerősítést kér beírod ugyanúgy.És start->névre katt->jelszó törlése beírod 123456789 és pápá jelszó. Csinálsz újat ha akarsz kész.(Amikor jelszót kér Net User (neve) * után nemfogod látni de attól még ÍR)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!