Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért kapcsol ki a laptop?

Miért kapcsol ki a laptop?

Figyelt kérdés
Két napja vittem el a gépet újrarakatni, most viszont ha itthagyom, legközelebb mikor visszajövök, mindig ki van kapcsolva. Bekapcsolom, és úgy indul be, mintha szabálytalanul állítottam volna le. Pedig simán csak itthagyom egy fél órára!!! Mi lehet a gond? Nem lehet, h vmi el lett állítva simán, és tök egyszerűen orvosolható?
2012. jan. 19. 19:40
 1/7 anonim ***** válasza:

milyen operációs rendszer van rajta?

aksin hagyod ott vagy hálózatra van rágudva?

Szerintem csak annyi lehet baj, hogy be van rajta állítva, hogy ha nem használod fél óráig, akkor vagy hibernáljon vagy pedig tegye magát készenlétibe.. (ezeket az időket külön lehet állítani aksis és hálózati üzemmódra)

2012. jan. 22. 19:08
 2/7 A kérdező kommentje:
Win 7em van és általában vezetékről megy a gép, de az aksi is be van dugva (jó, tudom, ez nem a legjobb, de most nem ez a lényeg). Viszont, ha csak hibernálja magát, akkor mikor újraindítom, miért dobja ki a hibaüzenetet, hogy szabálytalanul lett leállítva a gép, kívánom-e normál üzemmódban indítani? Vagy ez a módi ilyenkor?:P
2012. jan. 23. 02:32
 3/7 A kérdező kommentje:
és a touchpadem is önálló életet él :P :/
2012. jan. 23. 02:33
 4/7 anonim ***** válasza:

hm.. első körben próbálj meg olyat, hogy átállítod a beállításokat az energiagazdálkodásnál

start -> vezérlőpult -> (Rendszer és karbantartás) -> Energiagazdálkodási lehetőségek

itt nézd meg, milyen opciók vannak, a leírások alapján vannak külön sémák, amiket be tudsz állítani.. az éppen aktuálist tudod itt módosítani a nevétől jobbra, ha oda bemész, akkor kiírja, hogy mikor teszi készenlétibe és mikor kapcsolja ki a monitort a gép... külön tudod ugye állítani, hogy aksiról mikor és hálózatról mikor mit csináljon.. ha hálózaton van, érdemes beállítani, hogy mondjuk soha se tegye készenléti üzemmódba a gépet, vagy esetleg csak pl. 10 óra után (válaszd ki, amelyik ott szimpatikus)

az aksis időket is tudod állítani, úgy ahogyan neked szimpatikus és akkor tudod, mikor fog elaludni a gép..

azt a szabálytalan leállítást mikor írja ki? mindig? csak mert esetleg olyan tudok elképzelni, hogy ha aksin van és lemerül az aksi, a minimum előtt nem hibernál a gép vagy hibernálás közben lemerül az aksi és ezért nem hibernál rendesen, ilyenkor olyan, mintha kihúznád áramból aksi nélkül...

2012. jan. 24. 21:40
 5/7 A kérdező kommentje:
Konkrétan mindig ezt írja ki, amikor simán itt hagyom, de lehetetlen, h a lemerült aksi miatt, mert niincs kihúzva, és mikor visszakapcsolom, az aksi 100%-os állapotában van
2012. jan. 24. 22:23
 6/7 anonim ***** válasza:

hm.. sajnos több ötletem nincs.. ha ezt írja ki állandóan, akkor vmiért leállítás nélkül kikapcsol.. (ezért nem viszem szervízbe a gépet)

érdemes esetleg visszavinni és szólni, hogy ez lett vele, aztán hátha többet tudnak...

menet közben nem csinál ilyet? milyen hosszú ideig szoktad folyamatosan használni?

2012. jan. 24. 22:37
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát azért köszönöm a tippeket :) Menet közben nem csinálja, valami zavar lehet az alvó móddal szerintem. Amikor úgy hagyom itt, hogy lehibernálom, akkor nem szokott baja lenni...
2012. jan. 24. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!