Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lehetnék rendszergazda?

Hogyan lehetnék rendszergazda?

Figyelt kérdés

Mérnök-infós diplomám van 2 hónapja, voltam egy-két helyen már dolgozni is, viszont ott inkább csak számtech szervizes feladatokat láttam el, itthon tanulgattam a Server 2k8-at. Viszont rendszergazdaként 0 év szakmai gyakorlatom van, tehát állásinterjúra be sem hívnak, már beadtam vagy 30 helyre körülbelül, eddig semmi. Ki hogyan kezdte? Protekcióm nincs, mivel ismerőseim körében senki sem dolgozik a szakmában.Ennyit ér a magyar felsőoktatás? Nincs tapasztalatom, ezért munkám sincs, viszont a pályakezdő hogy szerezzen tapasztalatot, ha mindenhová 3-4 éves releváns szakmai tapasztalat kell? Az esélyt is megtagadják tőlünk... Érdemesebb inkább programozást tanulni? Az megint legalább 1 év mire oda jutok, h megpályázzak állásokat, és akkor megint ott vagyok, h vagy felvesznek pályakezdőként, vagy sem. Kezd elegem lenni. Középfokú angol nyelvvizsgám van, viszont nincs tárgyalóképes nyelvtudásom, tehát megint egy dolog, ami hátráltat. Angol tanárhoz járni elég költséges, márpedig a beszédet másképp nem lehet gyakorolni. Fizetés nélkül pedig miből fizessek??

Hát itt járunk most, mindenhová tapasztalt ember kell, viszont gyakorlati helyet sehol sem biztosítanak. Külföld megint nem megoldás, mert nincs kinn ismerősöm, sem pénzem amiből ki tudok utazni stb....

Microsoft vizsgákat szívesen letenném, de nincs felesleges 100 rugóm rá :( Tehát diplomával a hátam mögött, menjek el péknek, fagyiárusnak, tesco-ba árufeltöltőnek?

2012. jan. 10. 16:50
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó ezt nem igazán tudom miért írtad le, mivel egy szóval sem írtam h otthon szerkesztgetem az önéletrajzom és ülök, h kopogtasson be a szerencse. Elhiheted nem jó kedvemből ülök itthon, továbbá az előző HSZ-ben már leírtam, hogy közel 50-60 helyre adtam be eddig. Diákmelót már nehezen vállalnék be, mivel lediplomáztam, ha dolgoznék, akkor pedig nem 100ezres tanfolyamokra herdálnám a pénzt, hanem gyűjtenék külföldre, ahogy te is mondtad. Itthon nem igazán keresem már a megoldást, csak annyira, h köze legyen a szakmámhoz ha találok állást, ez a legfontosabb jelenleg, nem akarok gyári munkásnak menni, nem ezért tanultam. Arra ott vannak a kígyózó sorok a munkanélküliben. Szerencsére anyaglilag nem állunk olyan rosszul,hogy erre kelljen vetemednem, csak bosszantó, hogy pályakezdő élettel teli fiatal diploma után 2 hónappal is itthon kell hogy b*ssza a rezet, mert mindenhová 2-3 éves szakmai tapasztalat kell.
2012. jan. 19. 10:22
 12/18 anonim ***** válasza:
Jó de ha nem kapsz állást a szakmában akkor otthon fogsz üldögélni továbbra is? Valahogy mindent el kell kezdeni, ha gyári melóval akkor azzal, annak idején én is dolgoztam betanított segédmunkásként diplomával a zsebemben, mert akkor épp nem volt jobb lehetőség. Tanfolyamok elvégzése meg nem elherdált pénz. Egy diplomával manapság kitörölheted, mert százassával dobálják ki az alulképzettnél alulképzettebb diplomásokat, de ha van mellette néhány komolyabb papír, akkor egyből vonzóbb vagy a munkáltatóknak. Egyébként az a magánvéleményem (ami miatt aztán szépen lepontozhatsz :D) hogy neked inkább a hozzáállásoddal van baj, nem azzal hogy nem lennének lehetőségeid. Soknak azt hiszik hogy így vagy úgy összehoznak egy diplomát, akkor a világ a lábaik előtt hever. Ez sajnos nem így van. Főleg nem egy olyan szakmában, ahol a tudás sokkal többet ér annál, hogy van-e diploma vagy nincs.
2012. jan. 19. 12:07
 13/18 A kérdező kommentje:

Így van valóban a hozzáállásommal van baj, mert többre vágyom diplomásként, mint egy egyszerű betanított munkás. Ezt a véleményt ( ha már magán) inkább tartottad volna meg magadnak. Nincs baj a hozzáállásommal, sokkal inkább azzal van baj, h a munkaadók lusták magyarországon betanítani, s mindenhol csak a kész szakembereket várják, kapásból azt, hogy kijösz főiskoláról, egyetemről és máris legyen 2-3 év releváns tapasztalat. Itt nem a munkavállalók felfogásával van baj, hiszen ennyi erővel már évekkel elmehettem volna mezei gyári munkásnak, s már akkor rég kinn lennék külföldön. Fel lehet fogni így is, viszont akkor külföldön is max gyári munkásnak lennék jó, és kb ugyanúgy élek mint itthon, minimálbérből. Én ettől többre vágyom, teszek is érte, hidd el nem vagyok az aki egész nap itthon sopánkodik, próbálok minden lehetőséget megragadni, s igen, ha visszaolvastál volna látnád h itthon autodidakta módon képzem magam. De biztos igazad van, a hozzáállásommal van baj, nem az ország vezetésével és a munkaadók hozzáállásával.

Jelenleg ahogy írtam is korábban 2 hónapja vagyok munkanélküli diplomás, olvasva hogy mások 1 év alatt sem kapnak munkát még szerintem jó eséllyel lehetek nyugodt. Jelenleg az a célom, h fél éven belül nem találok munkát, akkor lentebb adom a szintet. Addig meg tanulás,tanulás,tanulás :)

Mellesleg még mindig várok tanácsokat, ki hogyan kezdte el a rendszergazda múltját, hátha kapok olyan ötletet, amire eddig nem gondoltam. Ámen.

2012. jan. 19. 13:48
 14/18 anonim ***** válasza:
Súgok neked valamit: rendszergazda (is) vagyok egy nagyon kis, nagyon vidéki cégnél, mindenféle info képzettség nélkül, még ECDL-em sem volt decemberig. Elmeséljem, hogyan?
2012. jan. 22. 12:36
 15/18 A kérdező kommentje:
Hajrá, szerintem másokat is érdekelne :)
2012. jan. 22. 17:21
 16/18 anonim válasza:

Kezdőnek legyél szervizes valahol.

Amúgy 0 év tapasztalattal már több helen is voltam állásinterjún, de sehova se kellettem, mert messze lakok, meg a tudásom is kifogásolható.

2012. jan. 28. 15:20
 17/18 A kérdező kommentje:
Ezen már túl vagyok, voltam 3 helyen szervizes már, sajnos rendszergazda pozícióba eddig mindig elvárták a gyakorlati tapasztalatot is... Igen ám, mostanában egyre sűrűbben látom, hogy inkább diákokra bízzák a kedves munkáltatók a rendszerüzemeltetői munkát is, minthogy egy pályakezdőnek ki kelljen fizetni akárcsak egy minimálbért is... Így nehéz lesz elhelyezkedni....
2012. jan. 30. 15:13
 18/18 anonim ***** válasza:
Tehát úgy lettem rendszergazda, hogy a cég mind a négy gépére én telepítettem mindent, rendszergazda jelszót csak én tudom, a láma felhasználók azaz a többiek csak dolgozni tudnak rajta. Persze veled ellentétben én megfogom a lapátot is ha kell. És kell, mostanában meg főleg.
2012. febr. 5. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!