Hogyan lehetnék rendszergazda?
Mérnök-infós diplomám van 2 hónapja, voltam egy-két helyen már dolgozni is, viszont ott inkább csak számtech szervizes feladatokat láttam el, itthon tanulgattam a Server 2k8-at. Viszont rendszergazdaként 0 év szakmai gyakorlatom van, tehát állásinterjúra be sem hívnak, már beadtam vagy 30 helyre körülbelül, eddig semmi. Ki hogyan kezdte? Protekcióm nincs, mivel ismerőseim körében senki sem dolgozik a szakmában.Ennyit ér a magyar felsőoktatás? Nincs tapasztalatom, ezért munkám sincs, viszont a pályakezdő hogy szerezzen tapasztalatot, ha mindenhová 3-4 éves releváns szakmai tapasztalat kell? Az esélyt is megtagadják tőlünk... Érdemesebb inkább programozást tanulni? Az megint legalább 1 év mire oda jutok, h megpályázzak állásokat, és akkor megint ott vagyok, h vagy felvesznek pályakezdőként, vagy sem. Kezd elegem lenni. Középfokú angol nyelvvizsgám van, viszont nincs tárgyalóképes nyelvtudásom, tehát megint egy dolog, ami hátráltat. Angol tanárhoz járni elég költséges, márpedig a beszédet másképp nem lehet gyakorolni. Fizetés nélkül pedig miből fizessek??
Hát itt járunk most, mindenhová tapasztalt ember kell, viszont gyakorlati helyet sehol sem biztosítanak. Külföld megint nem megoldás, mert nincs kinn ismerősöm, sem pénzem amiből ki tudok utazni stb....
Microsoft vizsgákat szívesen letenném, de nincs felesleges 100 rugóm rá :( Tehát diplomával a hátam mögött, menjek el péknek, fagyiárusnak, tesco-ba árufeltöltőnek?
Így van valóban a hozzáállásommal van baj, mert többre vágyom diplomásként, mint egy egyszerű betanított munkás. Ezt a véleményt ( ha már magán) inkább tartottad volna meg magadnak. Nincs baj a hozzáállásommal, sokkal inkább azzal van baj, h a munkaadók lusták magyarországon betanítani, s mindenhol csak a kész szakembereket várják, kapásból azt, hogy kijösz főiskoláról, egyetemről és máris legyen 2-3 év releváns tapasztalat. Itt nem a munkavállalók felfogásával van baj, hiszen ennyi erővel már évekkel elmehettem volna mezei gyári munkásnak, s már akkor rég kinn lennék külföldön. Fel lehet fogni így is, viszont akkor külföldön is max gyári munkásnak lennék jó, és kb ugyanúgy élek mint itthon, minimálbérből. Én ettől többre vágyom, teszek is érte, hidd el nem vagyok az aki egész nap itthon sopánkodik, próbálok minden lehetőséget megragadni, s igen, ha visszaolvastál volna látnád h itthon autodidakta módon képzem magam. De biztos igazad van, a hozzáállásommal van baj, nem az ország vezetésével és a munkaadók hozzáállásával.
Jelenleg ahogy írtam is korábban 2 hónapja vagyok munkanélküli diplomás, olvasva hogy mások 1 év alatt sem kapnak munkát még szerintem jó eséllyel lehetek nyugodt. Jelenleg az a célom, h fél éven belül nem találok munkát, akkor lentebb adom a szintet. Addig meg tanulás,tanulás,tanulás :)
Mellesleg még mindig várok tanácsokat, ki hogyan kezdte el a rendszergazda múltját, hátha kapok olyan ötletet, amire eddig nem gondoltam. Ámen.
Kezdőnek legyél szervizes valahol.
Amúgy 0 év tapasztalattal már több helen is voltam állásinterjún, de sehova se kellettem, mert messze lakok, meg a tudásom is kifogásolható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!