Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Programozóként lehetek rendsze...

Programozóként lehetek rendszergazda?

Figyelt kérdés

Főleg Pesten (de bárhol) érdekelne, hogy rendszergazdai tanfolyam nélkül érdemes-e elmenni állásinterjúra, ha otthon megtanulom az általuk kért dolgokat?

Természetesen nincs rendeszgazdai gyakorlatom.

Mennyire számít a végzettség?

Köszi előre is!

2012. jan. 8. 20:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Úgy lehet belőled programozóként rendszergazda, mint portásból idegenvezető ... sehogy! Totálisan más feladatkör!
2012. jan. 8. 20:16
 2/9 anonim ***** válasza:

A portás meg az idegenvezető az majdnem ugyanaz.

A kérdéshez:

A végzettség semmit nem számít, ha van infós diplomád az némi plusz pont, de ennyi. A mindenféle gyorstalpalós meg okj-s papírral odaállítókat körberöhögik.

Ami fontos az a tapasztalat. De az nagyon. Ha nincs akkor nem sok az esélyed.

2012. jan. 8. 20:25
 3/9 A kérdező kommentje:
Hát igen, de akinek nincs tapasztalata az hogy szerezzen tapasztalatot pályakezdőként? :S
2012. jan. 8. 20:27
 4/9 anonim válasza:

Elvileg kell hozzá végzettség. A rendszergazda és a programozó között van különbség, tudom, mert informatikát tanulok.

szóval szerintem végezz el valamilyen iskolát /ne OKJ-set/

2012. jan. 8. 20:27
 5/9 A kérdező kommentje:

Nem az volta kérdésem, hogy van-e a kettő között különbség, mert én is tudom, hogy van!

Találtam olyan munkahelyeket régen, ahol elvileg elfogadnak OKJ-s végzettséget is.

Általánosságban elmondható, hogy nem számít a végzettség?

2012. jan. 8. 20:29
 6/9 anonim ***** válasza:
Kisebb cégeknél, ahol inkább az a fontos hogy mennyit kérsz és nem az hogy milyen papírod van vagy mit tudsz. Egyébként meg ha érted a szakmát, akkor próbálkozz, egyszer mázlid is lehet. Az informatika az a szakma ahol ne ma papír számít hanem a tudás.
2012. jan. 8. 20:34
 7/9 A kérdező kommentje:

Hát igen, igazából én is erre gondoltam, hogy több kisebb cég kellene, és több segéd- vagy pályakezdő állás, ahol tud az ember tanulni a nagyoktól. Sajnos Kelet-MO-n élek, itt kb semmi lehetőség sincs, ezért is gondolkozok Pesten, ott tutira több pályakezdői munka is van.

Köszi Mindenkinek! Írjatok még!

2012. jan. 8. 20:38
 8/9 rendszergazdi válasza:
Nem mert alapból kéne hozzá a rendszergazdai végzettséget igazoló bizonyítvány!
2012. ápr. 27. 17:58
 9/9 A kérdező kommentje:

Igazából szerintem attól függ, hogy hol keresünk állást. Nagyon sok helyre informatikus mérnökit kérnek.

Rendszergazdai OKJ-s papírral mire mennék pályakezdőként, kedves utolsó válaszoló?

2012. ápr. 28. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!