Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Nem enged rendszergazdai...

Nem enged rendszergazdai változtatást csinálni, mi van ilyenkor?

Figyelt kérdés
Otthoni laptopomon rendszergazdaként fellépek, majd egy fájlban rendszergazdai változtatást akarok csinálni (le akarok tiltani egy oldalt, hogy ne lehessen megnyitni ezzel a módszerrrel: [link] ) múltkor még ez működött simán, de most azt írja ki, hogy ehhez a művelethez engedélyt kell kérnem a rendszergazdától... miközben rendszergazdaként vagyok bejelentkezve???? segítsetek, köszi
2012. jan. 5. 08:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen, a hosts fájl védett helyen van. Én a következőt szoktam csinálni:

A hosts fájlt lementem valahová máshová, pl c:\valami

utána ott a valami könyvtárban módosítom úgy, ahogy nekem jó. Aztán onnan másolom vissza az eredeti helyére, megkérdezi majd, hogy felül akarod e írni, természetesen igen.

2012. jan. 5. 08:43
 2/4 A kérdező kommentje:
nahh, kösz a segítséget, de megint probléma.... nem ajánlja fel lehetőségként a cserét, hanem csak elhelyezi alatta a mappában. nem tudom mennyit számít, de az eredeti host fájl sima fájl-ként van benne a mappában, szóval megnyitás előtt mindig ki kell választani, ohgy mivel akarom megnyitni, a módosított fájlt meg rögtön szöveges dokumentumként menti el
2012. jan. 6. 20:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát, igen, mert .txt-ként mentetted el. Töröld k a txt kiterjesztést... :)

Ha sajátgépben nem-megy, használj totalcommandert, azzal amúgy is könnyebb ilyeneket csinálni. :)

2012. jan. 7. 12:21
 4/4 A kérdező kommentje:
iggggen, köszönöm, commanderrel sikerült, hallelujah
2012. jan. 8. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!