Hány évesen lehet elmenni rendszergazdai okj-s képzésre?
Szép dolog, hogyha ezt mindet elsajátítottad ennyi idősen, és én ezt nem is kérdőjelezem meg.
Sajnos vagy nem sajnos, de az ilyen OKJ képzéseknek mindig van egy bemeneti követelménye is, ami az esetek nagy részében az érettségi vizsga.
Tehát érettségi után tudsz elmenni rendszergazda OKJ képzésre, így a kérdésre a válasz, hogy 18-19 évesen lehetsz rendszergazda. Ha egy informatika szakközépiskolába mész, akkor esetleg lehet olyan, hogy érettségivel közel egyidejűleg meglesz az OKJ bizonyítvány is, bár szerintem ahhoz "trükköznie" kellene valamit az iskolának, mert hivatalosan ezt ötödik éven szokták csinálni.
Annyit azért szeretnék hozzátenni, hogy Pascal programozás ma már semmit nem ér, helyette tanuld meg a C, C++ -ot, (bár ha PHP-t tudod, akkor ezek sem lesznek nehezebbek), rendszergazdaként tanulni fogsz a képzés alatt elméleti ismereket is a hálózatokról... stb.
Interneten szerintem megtalálható a rendszergazda OKJ képzés leírása, úgy értem a témakörök, hogy mi az amit a képzés alatt tanulni fogsz, mi az amit számon fognak kérni a szakmai vizsgán.
Mivel 14 alatt egyáltalán nem foglalkoztathatnak, nem lehet munkád.
Hivatalosan.
Feketén meg ezt csinálsz, amit akarsz, és még büntethető sem vagy! :D :D
(csak óvatosan)
G.
Magyarországon jelen pillanatban a munkavállalás alsó korhatára 16 év.
Egy kivétel akad: betöltött 15. életév után iskolai szünetben szülői engedéllyel nappali tagozatos (középiskolai) hallgató dolgozhat (kvázi nyári munka).
Természetesen ez a bejelentett munkahelyekre vonatkozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!