Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hány évesen lehet elmenni...

Hány évesen lehet elmenni rendszergazdai okj-s képzésre?

Figyelt kérdés
Most 13 éves vagyok. Eddig megtanult programozási nyelveim: Pascal, php-mysql-html-css-javascript. Önállóan összetudok rekni egy gépet, linuxban kezdő vagyok, windows-t ismerem, minden részsét. Ezeket tudom, iskolában csak a Pascalt tanultam meg. Iskolába én szoktam megcsinálni a gépeket, pedig van rendszergazda. Rajtam kívül senki nem ért ezekhez az egész iskolában. Lehet hogy nagyképűnek hangzik, nem akartam úgy leírni, mert nem vagyok az a tipus. Mivel jogosan veszitek hamisnak a szavaimat, ezért mondom előre hogy ezt mind tudom, mindent itthon tanultam. Jogosant úgy értem, hogy az egész suliba nem tudja senki, innentől jogosan kérdeztek rá. Ha azt mondanátok hogy ezzel foglalkozok más helyett akkor leírom: mindenből 5-ös vagyok, kivéve testnevelés mert az 4. Kérnék tőletek normális válaszokat!
2011. júl. 25. 15:50
 1/9 legendavagyok01 ***** válasza:
Mivel minimum érettségi kell hozzá, ezért 18. :)
2011. júl. 25. 15:54
 2/9 anonim ***** válasza:
Igen ez érettségihez kötött dolog. Szóval addig nem mehetsz ameddig nincs érettségid.
2011. júl. 25. 15:58
 3/9 anonim ***** válasza:

Szép dolog, hogyha ezt mindet elsajátítottad ennyi idősen, és én ezt nem is kérdőjelezem meg.

Sajnos vagy nem sajnos, de az ilyen OKJ képzéseknek mindig van egy bemeneti követelménye is, ami az esetek nagy részében az érettségi vizsga.

Tehát érettségi után tudsz elmenni rendszergazda OKJ képzésre, így a kérdésre a válasz, hogy 18-19 évesen lehetsz rendszergazda. Ha egy informatika szakközépiskolába mész, akkor esetleg lehet olyan, hogy érettségivel közel egyidejűleg meglesz az OKJ bizonyítvány is, bár szerintem ahhoz "trükköznie" kellene valamit az iskolának, mert hivatalosan ezt ötödik éven szokták csinálni.

Annyit azért szeretnék hozzátenni, hogy Pascal programozás ma már semmit nem ér, helyette tanuld meg a C, C++ -ot, (bár ha PHP-t tudod, akkor ezek sem lesznek nehezebbek), rendszergazdaként tanulni fogsz a képzés alatt elméleti ismereket is a hálózatokról... stb.

Interneten szerintem megtalálható a rendszergazda OKJ képzés leírása, úgy értem a témakörök, hogy mi az amit a képzés alatt tanulni fogsz, mi az amit számon fognak kérni a szakmai vizsgán.

2011. júl. 25. 16:09
 4/9 A kérdező kommentje:
Valahol számítástecnikában 13 évesen el lehet helyezkedni?
2011. júl. 25. 16:20
 5/9 anonim ***** válasza:

Mivel 14 alatt egyáltalán nem foglalkoztathatnak, nem lehet munkád.

Hivatalosan.

Feketén meg ezt csinálsz, amit akarsz, és még büntethető sem vagy! :D :D

(csak óvatosan)

G.

2011. júl. 25. 16:24
 6/9 anonim ***** válasza:
Leginkább projectmunka+távmunka jelleggel feketén programozóként, vagy adatfeltöltőként. Máshogy nem igazán, főleg gyermekkorúként nem.
2011. júl. 25. 16:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Amúgy velem is pont ugyanez volt. A legjobb amit tehetsz, hogy továbbra is önképzően de egy területre fókuszálva képzed magad, hogy érettségi után rögtön el tudj helyezkedni. Az OKJ-s papír nagyjából a segg kitörlésére jó, bár arra legalább jó kemény. Mondom ezt úgy, hogy nekem is OKJ-s papirom van...
2011. júl. 25. 16:27
 8/9 legendavagyok01 ***** válasza:

Magyarországon jelen pillanatban a munkavállalás alsó korhatára 16 év.

Egy kivétel akad: betöltött 15. életév után iskolai szünetben szülői engedéllyel nappali tagozatos (középiskolai) hallgató dolgozhat (kvázi nyári munka).

Természetesen ez a bejelentett munkahelyekre vonatkozik...

2011. júl. 25. 16:47
 9/9 lindmayer ***** válasza:
ha szereted is csinálni, meg értesz is hozzá, akkor egyetemre kéne menned, avval aztán több esélyed lesz elhelyezkedni
2011. júl. 25. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!