Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Szoktatok igénybevenni szakemb...

Szoktatok igénybevenni szakembert ha vmilyen számítógépes problémátok adódik?

Figyelt kérdés
Ha igen, ki az(ismerős, szerviz...), ált mennyit kér?
2012. jan. 10. 03:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Én vagyok a "szakember" akihez fordulnak.

Teljesen a problémától függ mennyit kérek, vagy hogy kérek-e egyáltalán. Ha pár perc alatt megoldható triviális problémáról van szó, akkor nem kérek semmit. Rendszerint ilyenek a problémák.

Ha a gépet szét kell szerelni, akkor munkaórától függetlenül ötöt kérek, persze ha csak kábelt kell igazítani akkor nem kérek semmit. Rengeteg felesleges gépalkatrészem van, és rendszerint régi gépeket hoznak, szóval ebben az 5 ezer forintban memóriamodul vagy tápcsere, processzor pasztázás, esetleg videókártya csere, vagy egyéb kábelcsere benne van, persze nem mind egyszerre.

Ha a gépet nem kell szétszedni, tehát programhiba az ok, akkor 3-nál többet soha nem kérek, de ha hamar megvan nem kérek semmit. Ha távoli asztal kapcsolattal megoldható programhiba - Teamviewer programot használok -, akkor szintén nem kérek érte semmit.

Bármit is csinálok a gépen pénzért, garanciát vállalok a megoldásom tartósságára, szóval ha mégegyszer ugyanazzal a hibajelenséggel hozzák vissza a gépet, ingyen csinálom meg.

Aki velem rakatja össze az új gépét, ötöt kérek, és a fentebb említett Teamviewer programmal rendszeresen karbantartom a gépet plusz költség nélkül.

2012. jan. 10. 03:55
 2/8 A kérdező kommentje:

Én olyanra gondoltam hogy eljárnék így javítagatni meg telepíteni, meg ilyenek és olyan 4-5e-t kérnék óránként.

Szerinted elfogadható lenne ennyit kérni?

2012. jan. 10. 04:39
 3/8 anonim ***** válasza:
4-5 óránként sok, annyiért PC szerviz is megcsinálja. Rengeteg olyan karbantartás feladatot elvégeznek szervizben amiért időtől függetlenül fix fél óra munkadíjat számolnak fel, ami 3800 forint körül mozog.
2012. jan. 10. 04:50
 4/8 A kérdező kommentje:

És ha ebbe benne van a kiszállás is?

Kb 8 éve olyan 2e-t kértem óránként de aztán abbahagytam és most elkezdeném megint, ennyire nem emelkedtek az árak azóta?

2012. jan. 10. 04:55
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha maszekba csinálod, és számlaképes sem vagy, akkor mindenképpen többet kell csinálnod, kevesebbért.

Ha számlaképes vagy, akkor nem szóltam, 4-5 óránként kiszállással megfelel.

2012. jan. 10. 05:09
 6/8 A kérdező kommentje:

Tudok adni számlát, mondjuk az tény hogy csak annak adok aki kéri :D

Am énis nézegettem ilyen cégeket és olyan 5-6e között kérnek óránként. Meg vaterán találtam egy magán embert aki 5e ért jár ki óránként de nemtudom mennyien veszik igénybe.

Egyébként köszönöm a válaszaidat!

2012. jan. 10. 05:20
 7/8 anonim ***** válasza:

15:44

A gép éjszakára áramtalanitva van.

Az első - reggeli - bekapcsolást követően ez a kép jelenik meg először.Az egérre nem reagál.

A gépet ki kell kapcsolni, majd náhány másodperc után be.A kép nem jelenik meg ismét.

2012. jan. 10. 16:41
 8/8 A kérdező kommentje:
Szerintem lemerulhetett az alaplapi elem és mindig elfelejti a beallitasokat. Cserevel megoldhato vagy ha a gep éjszaka is áram alatt van hagyva.
2012. jan. 10. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!