Elegendő lenne-e egy kisebb házi stúdióhoz?
nincs elégpénzem ezért választottam ezeket a termékeket
mikrofon: [link]
erősítő: [link]
Nem jó. Ahhoz a mikrofonhoz olyan előfok kell, ami tud fantomtápot adni. Azon az előfokon, amit linkeltél nemhogy fantomtáp, de még XLR bemenet sincs.
A kondenzátor mikrofonokhoz (ami nem elemes) kell úgynevezett fantomfeszültség, ami általában 48 V. Ez a feszültség megjelenik a mikrofon kondenzátorának a két fegyverzetén. A rezgések kapacitásváltozást okoznak, és az abból adódó feszültségingadozást észleli az előfok.
Egyébként nem célszerű noname terméket venni. Igazából nincs jó mikrofon 50 eFt alatt, de ha elfogadható minőséget akarsz olcsón, akkor rendelj külföldről egy MXL 990-et. (15 eFt körül van + szállítási költség)
Az előfok jósága nagyban függ attól, hogy pontosan mit szeretnél. Lehet hogy úgy jönnél ki a legolcsóbban ha vennél egy jobbfajta USB-s mikrofont.
Előre elnézést kérek az OFF-olásért! Mikrofont szeretnék vásárolni és úgy látom az előttem hozzászóló úriember/hölgy otthonosan mozog a témában. Mikrofont szeretnék venni, amit számítógéphez kötnék (jack, USB, mindegy). Max. 10-15 ezret szeretnék rááldozni. Elsőleges cél: beszélgetések felvétele. Néhány esetben erős háttérzaj mellett (pub, kocsma). Más esetben nagy teremben előadás, egy ember hangosan beszél (2-3 méterre a mikrofontól), gyenge háttérzaj mellett. És néha szobában használnám 3-4 ember beszélgetését rögzíteni a lehető legjobb hangminőségben. Nagyon megköszönném, ha tudnál segíteni és írnál. mail címem:
ttxaser[at]gmail[dot]com
Az olcsó mikrofonok és előfokok legnagyobb gondja a zaj. Ilyen árban nem lehet zajmentes mikrofont találni, és ha távol lévő hangforrást rögzítesz (ami miatt a dinamikus mikrofonok már alapból kiestek), akkor nagyon fontos, hogy mind a mikrofon, mind az előfok ultra zajmentes legyen.
(Ha USB-s a mikrofon, az azt jelenti, hogy az előfok bele van építve)
Én nem hiszem, hogy egy előadás rögzítését (ahol a hangforrások ugye távol vannak), meg tudod úszni 50 eFt alatt. Mert a zajmentességet meg kell fizetni(arányos az alkatrészek minőségével). De ezt csak akkor fogod a bőrödön érezni, ha veszel egy olcsó setup-ot és az elkészült felvételen alig hallani valamit a sistergéstől.
Az MXL 990 pl. amit ajánlottam sztem 2 méteren túl már nem jó, még a legtutibb előfokkal sem.
Egy tanács: kerüld a Behringer mikrofonokat! nagyon olcsók, de a legzajosabbak a piacon.
Próbáljátok a Samson usb-s mikrofonokat: http://www.youtube.com/watch?v=a-xSaFUKIkg (de az olcsóbbak ott sem lesznek ultra zajmentesek)
Talán mégis meg lehet úszni 50 ezer alatt:
Samson CO1U USB
minta: http://www.youtube.com/watch?v=bGVlC026Rnc (keressetek még)
szerintem nagyobb távolságból lesz valamennyi zaj, ezért szerezzetek egy jó zajszűrő plugint, pl:
(ez egy vst, amit pl. a sony soundforge is tud használni. Lelehet tölteni feltört változatot is...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!