TP-LINK wn722n típusú wlan-om van de miért nem tudok csatlakozni a másik szobára?
A másik szobában t-home internet van ami jelszavas!
Feltelepítettem a cd-t és az eszközt is, megtalálja a netet a másik szobában, beírom a jelszót és eddig jut el:"Hálózati cím lekérése" Ennél tovább nem akar menni mit csináljak???:S (de nem ír ki semmi hibát itt sem csak van eygszer hagytam 1 órán keresztül és leállítottam)
Megnéztem ennek a csodának a használati utasítását. Ha minden jól van telepítve, akkor lenni kell a Start/Programok között egy TP-LINK/TP-LINK Wireless Client Utility programnak.
Azt elindítva van egy Profile Management menüpont, azt kiválasztva pedig Scan gomb az elérhető hálózatok keresésére.
Ha megtalálja, rá kell kattintani, majd az Activate gombra.
Ha esetleg ottkérdez valamit, akkor beállítani, és ok. Aztán hátha.
Megcsináltam meg is találta rákattintok egyszer de a(z) "Aktiválás" gomb szürke marad így nem tudok rákattintani.
Ha pedig 2szer kattintok rá kapok egy angol üzenetet.
Akkor csak be kéne lépni a router -be és megnézni, oszt-e ip-t automatikusan.
Belépni arról a gépről tudsz, ami már csatlakozik a roter-hez (kábellel vagy akár wifi).
Böngészőbe cím helyett:
192.168.1.254
A felhasználói név és jelszó (ha nem lett más beállítva): 3play
Legalsó menüpont: STATUS
Ott olyat keress a Gateway oszlopban, hogy DHCP, és az lenne a jó, ha utána Enabled lenne írva.
Akkor passz.
Esetleg meg lehet próbálni újratelepíteni a wifi adaptert.
Azt nem tudom, milyen oprendszer van a gépeden, de ennek az adapternek az első szériájához még nem volt win7 driver, de gondolom ha felment a gépre, akkor végül is jó hozzá,
Azért itt vannak a driver-ek, ha ki akarod próbálni az újrarakását:
Esetleg keress egy kicsit hozzáértő emberkét, mert ott ülve sokkal könnyebb zöld ágra vergődni.
a tp-link wn22n wifi adapter nél ha a routerben a wifi beállításnál
a jelszóba ékezetes karakter van akkor nem oszt ip-címet
neki a router és így nem épül fel a kapcsolat.
a telefonnak nem számít az hogy ékezetes e a wifi jelszó
az simám tud csatlakozni.
a helyes megoldás ennél a wifi adapternél az hogy olyan
jelszót kell be írni (ssid):ami nem tartalmaz ékezetet.
lehet kis betű,nagy betű,és számok csak ékezetes ne legyen
mint például:á,é,í stb..
xp- alá elég a drivert feltelepíteni a programot nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!