Mi a fenét csináljak a laptopommal?
15 éves vagyok, van egy saját laptopom (ballagási pénz).
1 éve vettem, és windows 7 volt rajta, nem eredeti és az a baj, hogy mindig kb. 1-2 hónap után elsötétedett a képernyő a win 7 miatt, teljesen fekete lett. Szerintem a gép nem bírta ezt az operációs rendszert.
Hogyan tudnám megcsinálni, hogy bírja a win 7-et? Nem akarok több tízezerért eredetit venni.
A másik problémám meg az, hogy elromlott a kamerája, (beépített kamera) szerintem azért, mert idióta testvérem mindig erősen csukta le a gépet. Emellett, mindig ha valami nem tetszik neki belevág a billentyűzetbe. Az egyik betű már ki is jött, csak rosszul tudtam visszarakni. Tele van morzsával a billentyűzet és a gép már úgy néz ki, mint egy 6 éves agyonhasznált laptop.
Mit tegyek ezek ellen? Mivel tudnék javítani az állapotán?
Tesómnak innentől kezdve csak felügyelettel adom oda.
14 éves vagyok, van egy Acer TravellMate 2490-esem (örökölt), és nekem is állandóan használja a tesóm.
1. Tegyél rá jelszót.
2. Mondd meg a testvérednek, hogy SOHA többet nem használhatja a laptopodat, ha erre nem vagy képes, akkor a megoldás, hogy úgy kezelje a gépet, ahogy kell. (az említett problémáid)
Gondolom nem 20e FT volt. Tesód hány éves?
3. Mondd el anyudnak és/vagy apudnak a történteket.
4. Porszívóval a legkisebb fokozaton, távolabbról próbáld meg kitisztítani a gépet.
5. off Útálom amikor a sz@ros testvérei az embernek olyanok akarnak lenni mint a nagyobb.
Nálam a tesóm 7 évvel fiatalabb.
Azt akar csinálni amit én, akkor fekszik le amikor én, nagyon zavaró.
Mondtam neki hogy amikor én 7 voltam, játékautókkal játszottam, és zenét hallgattam a ma 15 éves rádión.
Most ő napi 4-5 órát tévézik, PlayStation-ozik.
Igaz én is fél napot elcseszem hülyeségekkel, csakhogy én 14,5 vagyok nem 7,5...
Sok szerencsét a testvér-regulázáshoz ;))
Remélem nem volt úl hosszú xD
Amúgy sose vegyél eredeti Windows-t :DDDDDDDDDD
Nem éri meg...
Egyááltalán nem.
Laptop típusát meg tudnád mondani?
Bár friss gépnél elég erős kell hogy legyen a hardver...
Ne merhelted túl a gépet?
(sok program)
első voltam
Igaz én is fél napot elcseszem hülyeségekkel, csakhogy én 14,5 vagyok nem 7,5...lol mekkora szöveg.
Amúgy letöltesz egy rendes win7et torrentről, vagy haveroknak biztos van és újradobjátok, programokat, drivereket leszeditek netről.
Öcséd meg ne engedd a gép közelébe, esetleg kell egy elzárható szekrény, ne b@ssza szét, meg megmondod anyádéknak hogy hát ez a helyzet, majd ha lesz sajátja hozzányúlhat addig nem.
Köszi a válaszokat!
Tesóm 13 éves, tettem már rá jelszót, csináltam neki külön fiókot, de mindig be kell engednem a jelszavasba! :@
Anyáéknak mondtam már, de csak leszidják, aztán folytatja tovább. Oda kell sajnos adnom, mivel az ő gépe rossz.
100 000 Ft volt, EasyNote Packardbell TJ65 a márkája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!