Miért lassul le CD/DVD írás/olvasás közben a gép?
Üdv:)
Rossz a CD/DVD írod :)
vagy pio módra váltott
Köszönöm a válaszokat!
Formáztam a merevlemezt és úgy telepítettem újra. De semmi nem változott. Nem szándékozom írás közben semmit csinálni, de észrevettem, hogy közben még az egérmutató is nagyon szaggat amikor mozgatom... Vagy pl. nem tudok filmet nézni vagy zenét hallgatni lemezről mert baromi lassú! Még egy kérdés: Írtam már ki 16x-os sebességgel több DVD-t ezzel a problémával, kb 40 percbe telt egy teljes lemez kiírása. Számítsak rá, hogy a lemez olvashatatlan lesz, vagy szerintetek hibátlan? Nem tudom tesztelni, mert egy lemezt sem akar rendesen olvasni...
Eredetileg 512 MB RAM volt a gépemben, de vettem bele 2x1 GB-ot és a régiekkel együtt 2,50 GB. Hallottam róla hogy a lassúbbakat ki kell venni mert az csak lassítja a gépet, igaz ez? Eddig semmi problémát nem tapasztaltam.
A probléma egyébként úgy lépett fel, hogy valamikor egy régebben kiírt DVD-ről másoltam fel zenét a gépre és közben zenét hallgattam. Semmi probléma nem volt előtte, viszont egyszer csak nem akart másolni tovább a gép és a megszakításra sem reagált. Én meg közben megnyomtam a kiadás gombot a meghajtón, erre ugye magához tért és másolt volna tovább, de addigra a lemez már nem volt a gépben.
Utánanéztem a PIO módnak... Életemben nem is hallottam róla. Ha ez tényleg igaz, hogy tudom átállítani DMA-ra? Lehetőleg ne nagyon kelljen turkálni a BIOS-ban mert nem igazán értek hozzá. (Még egy probléma: Már az eszközkezelőt sem hajlandó megnyitni)
Bocs hogy regény lett :D Köszönöm az eddigi válaszokat és előre is kösz a többiért :D
xp home sp3
nemár hogy a dvd-íróval legyen baj.
amúgy biosban hol lehet átállítani?
hali,
nem én küldtem a privátot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!