Mit jelent a "görbévé alakítás" (képeknél)?
Ezekben a mondatokban találtam, de nem értem, hogy mi lehet ez és, hogy hogyan kell:
"Az emblémázáshoz és a látványterv elkészítéséhez vektoros grafikát kérünk, teljes görbévé alakítva." és "
"betűk, feliratok legyenek görbévé alakítva"
Egy bögrét kell tervezni, és ezek a paraméterek:
Arra gondolhatnak, hogy így "görbítsem meg" én is a képet?
2 féle módon lehet egy képet leírni. az egyik a klasszikus bitképes (rasztergrafika) mód, ahol a képet kis "négyzetekből" építed fel. ha egy ilyen képre ránagyítasz, láthatod hogy pixelesedik. viszont mivel nagyon egyszerű a használatuk és elkészítésük, ezért a képek 90%a bitkép.
a vektorgrafikus képeknél a képet nem ezek a négyzetek, hanem függvények írják le. így végtelen nagyítást tesznek lehetővé (plussz egyéb előnyei is vannak, de az úgyse nagyon érint).
bővebben: [link]
egy klasszikus képet vektorgrafikusra alakítani csak nagyon veszteséges módszerekkel lehet. ezért a legegyszerűbb, ha eleve vektorgrafikusan rajzolod meg. ajánlom a következő programot hozzá : Adoba Illustrator (lehetőleg cs5-ös verziót vagy fejlettebbet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!