Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne egy gépet...

Hogyan lehetne egy gépet lehűteni?

Figyelt kérdés

a kérdésemet jól láthatjátok, a gépem mellé raktam egy ventilátort, de nem segít rajta, valaki tudna egy nagyon jó ötletet?

Infók:

a Gépemnek az Oldala nincsen meg

Nincsen ventilátora

2-3 éve megvan a gép

2011. jún. 23. 22:24
 1/8 Cybrovene ***** válasza:
Ha nincs meg az oldala szinte fölösleges bele ventilátor. Szerintem egy új ház megvétele lenne neked jó vagy ha az nem áll módodban (10e Ftért már nagyon szép házikókat is lehet kapni) akkor is próbáld valahogy befedni azt az oldalt. Pl: rakd az asztal mellé, fal mellé vagy támassz neki egy faros lemezt legrosszabb esetben.
2011. jún. 23. 22:28
 2/8 anonim ***** válasza:

Első válaszolót nem értem, egyáltalán nem probléma, sőt előny ha nincs fent a gépház oldala, hűtésnél, attól csak melegebb lenne bent.

Úgy érzed kevés a hűtés, miért? Mivel nem vagy megelégedett? Milyen problémát vettél észre?

Először is meg kéne adnod, hogy milyen processzorod van, akkor meglehetne mondani, milyen nagyobb teljesítményű cpu hűtőt vegyél rá.

2011. jún. 23. 22:36
 3/8 A kérdező kommentje:

Mindent Leírtam:

AND Sempron Processor LE-1250 2.20 GHz

2,00 GB RAM

1,00 GB VideoRAM (nVidia GeForce 9500 GT)

2011. jún. 23. 22:44
 4/8 anonim ***** válasza:

[link]

Egy ilyen hűtőt vegyél, és garantáltan nem lesz problémád, kb. 20 fokon fog menni a proci, nekem egy 6 magost hűt. Intel, Amd foglalatra egyaránt jó, így még később is fejleszted a gépet, tökéletes lesz, és gyári hűtőknél fényévekkel jobb.

Videokártyát kiveheted, veszel egy palack sűrített levegőt ( kb. 1000Ft) és jól kitakarítod, meg akár az egész gépet.

2011. jún. 23. 22:48
 5/8 Cybrovene ***** válasza:
Ha ventilátorok vannak a gépben és nincs fent az oldala akkor a rosszabb hűtése van egy háznak. Persze ha nem azt nézzük hogy alulról-felülről-oldalról-elölről-hátulról is van benne venti. Egy Idősebb régi háznál ha nincs fent az oldala a venti nem tolja el addig a levegőt amíg valami értelme is lenne.
2011. jún. 23. 22:49
 6/8 anonim ***** válasza:

Felesleges, a sok gagyi ventillátor, ami semmit nem ér, vagy hátráltatja a gépet az optimális légáramlásban. Egyedül ami jó lehet, ha kifelé szívja a venti a gép hátuljánál a levegőt, illetve jobb a légáramlás ha nincs oldala. Ez a gép, nem termel olyan nagy hőt amúgy sem, főleg ha vesz egy olyan hűtőt amit ajánlottam.

Képpel is illusztrálom neked( kérdezőnek ez a hűtő amit linkeltem) :

[link]

Ram felől szívja a friss hideg levegőt, amit a végénél elvezet a szívó ventilátornak, de ez se feltétlen muszáj, ha nincs. Illetve oldalról jön neki a friss levegő amit feldolgozhat.

2011. jún. 23. 23:04
 7/8 Cybrovene ***** válasza:
Teszteld le. Ha nincs fent az oldala nem lesz jobb a légáramlás a levegő szinte megáll a házban. Ha csak a szobában nincsen alapból is légáramlás.
2011. jún. 24. 13:12
 8/8 anonim ***** válasza:

Csak akkor ajánlom a gépház oldalát, ha normális hűtő van az elején porszűrővel, és az alábbi megoldás amit linkeltem.

De most egy régi gépről van szó, és hidd el segít.

2011. jún. 27. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!