Hogyan lehetne egy gépet lehűteni?
a kérdésemet jól láthatjátok, a gépem mellé raktam egy ventilátort, de nem segít rajta, valaki tudna egy nagyon jó ötletet?
Infók:
a Gépemnek az Oldala nincsen meg
Nincsen ventilátora
2-3 éve megvan a gép
Első válaszolót nem értem, egyáltalán nem probléma, sőt előny ha nincs fent a gépház oldala, hűtésnél, attól csak melegebb lenne bent.
Úgy érzed kevés a hűtés, miért? Mivel nem vagy megelégedett? Milyen problémát vettél észre?
Először is meg kéne adnod, hogy milyen processzorod van, akkor meglehetne mondani, milyen nagyobb teljesítményű cpu hűtőt vegyél rá.
Mindent Leírtam:
AND Sempron Processor LE-1250 2.20 GHz
2,00 GB RAM
1,00 GB VideoRAM (nVidia GeForce 9500 GT)
Egy ilyen hűtőt vegyél, és garantáltan nem lesz problémád, kb. 20 fokon fog menni a proci, nekem egy 6 magost hűt. Intel, Amd foglalatra egyaránt jó, így még később is fejleszted a gépet, tökéletes lesz, és gyári hűtőknél fényévekkel jobb.
Videokártyát kiveheted, veszel egy palack sűrített levegőt ( kb. 1000Ft) és jól kitakarítod, meg akár az egész gépet.
Felesleges, a sok gagyi ventillátor, ami semmit nem ér, vagy hátráltatja a gépet az optimális légáramlásban. Egyedül ami jó lehet, ha kifelé szívja a venti a gép hátuljánál a levegőt, illetve jobb a légáramlás ha nincs oldala. Ez a gép, nem termel olyan nagy hőt amúgy sem, főleg ha vesz egy olyan hűtőt amit ajánlottam.
Képpel is illusztrálom neked( kérdezőnek ez a hűtő amit linkeltem) :
Ram felől szívja a friss hideg levegőt, amit a végénél elvezet a szívó ventilátornak, de ez se feltétlen muszáj, ha nincs. Illetve oldalról jön neki a friss levegő amit feldolgozhat.
Csak akkor ajánlom a gépház oldalát, ha normális hűtő van az elején porszűrővel, és az alábbi megoldás amit linkeltem.
De most egy régi gépről van szó, és hidd el segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!