Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen informatikus legyek?

Milyen informatikus legyek?

Figyelt kérdés
Most vagyok 9.-es és "ha nagy leszek" mindenképpen informatikus szeretnék lenni, de nem tudom milyen, mivel ugye rengeteg fajta van. Nézegettem a mérnök informatikust, ez tetszik a legjobban mert szinte mindent csinál, tehát valami olyan akarok lenne aki változatosabb, nem ilyen programozó vagy valami. Nem nagyon bírnék egész nap csak írogatni a progikat stb. Nagy kocka vagyok, már 5-be is míg a többi msn-ezett addig én a technetet meg a hasonlókat oldasgattam, meg tudom szerelni a gépemet ha valami van vele, technikai blogot vezetek szóval értek ezekhez. Matekból általánosban 4-5 voltam most viszont sokat rontottam, és ebben a tanár is benne van. Tudom könnyű a tanárra fogni de egyszerűen nem tud magyarázni, amikor múltkor bejött a helyettestő tanár hirtelen mindenki mindent megértett.
2011. ápr. 3. 17:41
 1/9 anonim ***** válasza:

Az ilyeneket bírom, mikor már tudják a választ is:

mérnök informatikus

Hajrá kispajtás!

:D

2011. ápr. 3. 17:46
 2/9 A kérdező kommentje:
Jó, de milyenek vannak még amik hasonlók? :D
2011. ápr. 3. 17:48
 3/9 A kérdező kommentje:
Ja és mennyit keres kb egy jó mérnök infromatikus?
2011. ápr. 3. 17:50
 4/9 anonim ***** válasza:

Elvileg 3 fő ágat oktatnak egyetemen: programtervező, ami ugye nálad kizárva, megjegyzem, nekik van a legkönnyebb dolguk, mert se komoly matek, se komoly fizika, csak prog orrba-szájba.

Csak akkor gyere mérnökinfóra, ha vágod a fizikát, mert 7 féléven keresztül szerencséd lesz hozzá (igaz, első félévben csak egy könnyebb vizsgám volt nála, de később már lesznek laborok is, ha az elméleten bizonyítasz, és durvulnak a dolgok). Itt az évfolyamomon összesen hatan vagyunk lányok 100-ból (ahogy mondták az elején, bőven lefeleződött az évfolyam).

Van még a gazdinfó, oda több lány jár, viszont a második félévtől jobban rámennek a közgázra, valszámra és társaira.

Ha gyakorlatias szakmát akarsz, csak ajánlani tudom a mérnökinfót, egyik (matek)előadóm megjegyezte, mikor pályaválasztásról beszélt: maguk más kategória, mérnök informatikusra mindig szükség lesz.

A matek meg sajnos kell, arra rá kell gyúrnod, vagy okos évfolyamtárs, vagy különtanár, vagy valami, mert azt nagyon komolyan veszik mifelénk (nem ártana belőle faktra menned, ha akarsz egy könnyebb első félévet, és 2 helyett nem fél év alatt akarsz megtanulni deriválni, integrálni, és ez mind3-ra vonatkozik)

2011. ápr. 3. 18:15
 5/9 A kérdező kommentje:
A fizika megy, idén még nincs de általánosban végig 5-ös voltam. A matekkal is kezdek jobban állni, a nevezetes azonosságoknál buktam el, most a függvények már könnyebb, év végére szerintem meg lesz a 4-es.
2011. ápr. 3. 18:37
 6/9 A kérdező kommentje:
Ja és még mindig érdekelne, hogy mennyit keresnek.
2011. ápr. 3. 18:38
 7/9 anonim ***** válasza:

"nekik van a legkönnyebb dolguk, mert se komoly matek" Ez legfeljebb addig igaz, amíg nem egy ELTE-st kérdezel.

Ha tisztességesen elvégzed és azon kívül képzed magad (ez kell, hiszen a tananyag nem up to date), akkor nettó 200e korrekt kezdőfizetésnek. Utána ahogy alakul. Külföldön 1-1,5M-nyi dollárt/eurót is kereshetsz.

2011. ápr. 5. 17:34
 8/9 A kérdező kommentje:
Mennyit?!?! :) Egyébként vannak terveim, kimenni amerikába vagy valahova külföldre...
2011. ápr. 5. 20:17
 9/9 anonim ***** válasza:

Öööö... úgy értettem, hogy sok-sok (10+ év) tapasztalattal külföldön, ha nagyon jó vagy, akkor 1-1,5M forintnak megfelelő eurót/dollárt is kereshetsz.

Nemrég láttam egy hirdetést. Hollandiába kerestek JAVA profit, ~5 év tapasztalattal 800e Ft nettóért + sok egyéb járulék/támogatás.

2011. ápr. 5. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!