Programtervező informatikus vagy mérnök informatikus legyek? Melyikkel járok jobban?
Ha nagyon kocka vagy, akkor mindkettővel, ha nem egyikkel sem. Első két évben szinte csak matek, legalábbis tervezőin, eredeti neve: programtervező matematikus, szerintem ez sok mindent elmond, programozás papíron, néha géphez is engednek, és szinte csak matek óráid vannak, mérnöki ugyanez, csak esetleg 1-2hardveres tárgyat is beraknak egy lehelletnyivel kevesebb matek van, de mellette ugyanolyan kemény fizika is. Egyik szakon se fognak megtanítani programozni! Neked kell megtanulni, a matematikai alapokat fogják megadni, úgyhogy többet ne várj, ha képes vagyok évekig szinte csak matekot tanulni és emellett a szabadidőben ha hazamész, és átrágod magad a matekon, ami nem egy kis középiskolai emelt szint, ami nektek most emelt annyit vesztek kb 1hét alatt vagy még kevesebb idő alatt. Aztán önszorgalomból programozgatsz, hogy ugye értsél is a szakmádhoz akkor bármelyikre mehetsz. Remélem segítettem
Üdv.: egy informatikus
Köszönöm a válaszokat!
Ha ott nem, akkor hol tanítanak meg "jól" programozni?
A suliban tanultunk c-t, assembly-t, php-t, pascalt, delphit, önszorgalomból tanultam c++-t, perl-t. Ezek elég jól mennek, de semmivel nem tudom bizonyítani, hogy tényleg tudom őket alkalmazni.
Hülyeség, hogy nem tanítanak meg programozni.
Én a SzTE-re járok Mérnök infóra, és itt első félévben megtanítják a programozást. Amúgy az infok között elég kicsi a különbség órákat tekintve, Gazdasági infósnak és Mérnök infósnak van egy vagy 2 plusz óra, ami a programtervezőnek nincs, a többi ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!